ВІДБУЛАСЯ АТЕСТАЦІЯ АСПІРАНТІВ 4 РОКУ НАВЧАННЯ

17.03.2021

16 березня 2021 року на Zoom платформі відбулась атестація аспірантів 4-го року навчання, яку проводили проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Володимирович  Земсков та завідувач відділу аспірантури та докторантури, доцент Катерина Олександрівна Гололобова.

Аспіранти звітувати про результати дисертаційних досліджень, виконання індивідуального та наукового плану аспіранта та готовність дисертаційних робіт до захисту.

Оскільки 4-й рік навчання є для аспірантів випускним, результати атестації є реальним показником факту успішного закінчення аспірантури. З впевненістю можна сказати, що 50 % дисертацій буде захищено до закінчення терміну навчання в аспірантурі. Тим аспірантам, які з поважних причин не представили інформацію про результати дисертаційного дослідження, буде надано можливість прозвітувати до кінця березня.

Звертаємо увагу наукових керівників, що згідно із рекомендаціями МОН України, науковий керівник несе особисту відповідальність за належне та своєчасне виконання обов’язків наукового керівника; контроль успішності виконання індивідуального плану аспіранта; якість публікацій аспіранта; своєчасний захист дисертаційної роботи аспірантом.

Професор С.В. Земсков ще раз проінформував про відповідальність аспірантів та наукових керівників за академічну доброчесність та нагадав процедуру проходження антиплагіатної перевірки дисертації перед отриманням 2-го висновку біоетичної експертизи.

Доцент Гололобова звернула увагу аспірантів на затверджену в НМУ процедуру підготовки документів до захисту дисертації на здобуття ступеня «доктор філософії» та форми документів, які знаходяться на сторінці відділу аспірантури та докторантури

https://nmuofficial.com/nauka/viddil-aspirantury-doktorantury/reglamentuyuchi-dokumenty/

 

Бажаємо успішного захисту нашим аспірантам!

 

Відділ аспірантури та докторантури