ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ПРОФЕСОРУ ДАНИЛОВІЙ ЛЮДМИЛІ ЯКІВНІ

30.09.2016

Ректорат та науково-педагогічний колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлюють щиру скорботу з приводу тяжкої втрати – смерті доктора медичних наук, професора кафедри патофізіології Данилової Людмили Яківни.

Чудова людина, шанований педагог пішла у вічність на 89 році життя, вона як високоінтелектуальна особистість яскраво пройшла свій життєвий шлях. Народилася 21 листопада 1927 року в сім’ї військового лікаря. Роки навчання в Харківському медінституті співпали з Великої Вітчизняною війною, у 1949 році вона одержала диплом лікаря. У 1952 році, закінчивши аспірантуру на кафедрі патофізіології Київського медінституту, захистила кандидатську дисертацію, а через 15 років блискуче захистила докторську.

На кафедрі патофізіології Людмила Яківна пройшла шлях від аспіранта до професора, віддавши шістдесят років свого життя улюбленій справі – навчанню майбутніх лікарів.

Професор Л.Я. Данилова зробила значний внесок у розвиток медичної науки. Вона написала понад 80 наукових праць, присвячених патології обміну речовин та нейрогенній дистрофії. Людмила Яківна є співавтором підручника «Патофізіологія», який отримав державну премію і витримав 4 видання українською, російською і англійською мовами.

Пам’ять про професора Данилову назавжди збережеться в серцях колег, друзів, учнів, усіх, хто знав Людмилу Яківну.

Колектив кафедри патофізіології