В Університетській клініці відбувся майстер-клас постановки периферичного венозного катетера

09.11.2023

В Університетській клініці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця систематично організовують едукаційні заходи для медиків. 8 листопада відбувся черговий тематичний майстер-клас – «Периферичний венозний доступ» для середнього медичного персоналу різних відділень закладу охорони здоров’я з метою підвищення теоретичних знань і практичних навичок з виконання базових медичних маніпуляцій. У заході взяв участь ректор нашого Університету, професор Юрій Кучин.

Так, команда інструкторів Навчально-наукового центру медичних маніпуляцій НМУ на чолі з директоркою Юлією Бойко на спеціалізованих манекенах продемонструвала сучасні підходи до постановки периферичного венозного катетера.

Як зазначив ректор НМУ, безперервний професійний розвиток персоналу усіх підрозділів – це важлива складова роботи закладу охорони здоров’я. Також Юрій Кучин підкреслив важливість проведення подібних майстер-класів, що слугуватиме підвищенню якості надання медичних послуг у нашій клініці.

Інструкторка Лєда Марченко розповіла учасникам майстер-класу про теоретичні аспекти виконання маніпуляцій та про основні, базові вимоги до профілактики катетер-асоційованих інфекцій кровотоків. У групах медичні працівники Університетської клініки відпрацьовували на манекенах навички доступу до венозного русла, зокрема введення лікарських препаратів під час надання невідкладної допомоги, оперативних втручань тощо.

Своєю чергою керівниця відділу з інфекційного контролю клініки Олена Вітюк зазначила, що одним із основних завдань боротьби з інфекцією в умовах роботи клініки є, передусім, її профілактика, дотримання протоколів і стандартів при виконанні медичних маніпуляцій.

Пресцентр НМУ