В Університеті започаткували турнір з футзалу пам’яті загиблих медиків

15.03.2024

14 березня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочався Міжфакультетський турнір з футзалу пам’яті Артема Соханя і всіх загиблих медиків під час російсько-української війни. Відтепер щороку у змаганнях братимуть участь команди з усіх факультетів та інститутів Університету, аби нагадувати про героїчний подвиг українських медиків, які віддали свої життя за свободу, незалежність і суверенітет нашої держави. Ініціаторами проведення турніру стали активісти Профкому студентів і Студентської ради НМУ.

Серед тих, хто відав своє життя за вільну Україну – випускник фармацевтичного факультету нашого Університету, учасник Революції Гідності, капітан Збройних Сил України, командир першої роти 130-го батальйону, військовослужбовець з позивним «Медик» Артем Сохань. У 2014-2015 роках він добровольцем захищав Україну в зоні проведення АТО. У 2022 році звільняв від російських окупантів Київ, Бучу та Ірпінь. Загинув 5 жовтня 2022 року на Харківщині під час виконання бойового завдання. У церемонії відкриття турніру взяли участь мати Героя Тамара Петрівна Сохань і його побратими.

Ректор НМУ імені О.О. Богомольця Юрій Кучин від імені колективу висловив співчуття матері Артема Соханя, а у своєму звернені до студентства зауважив, що навчання в Університеті – це не лише про оволодіння фаховими компетентностями, а й про становлення як людини, громадянина, патріота. І саме такі турніри пам’яті, ініційовані студентством, формують активну життєву та громадянську позицію, бажання захищати та любити свою Батьківщину.

У заході взяли участь проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, колектив Університету, а до завершення першого дня турніру активно підтримували свої команди декан медичного факультету №2 Руслан Цимбалюк, деканка медичного факультету №3 Оксана Виговська, деканка стоматологічного факультету Наталія Біденко. До учасників спортивної події також звернулися завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я Юрій Щербина та побратим Артема Соханя, військовослужбовець Вадим Барановський. Головний суддя змагань – учасник бойових дій, старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я  Віталій Зіва. Ведучими заходу стали студенти Ярослава Гвазкова та Данило Бондарєв.

Цьогоріч у турнірі братимуть участь 9 команд, серед них – багато студентів молодших курсів, кращі з них поповнять збірну футбольну команду НМУ. Всього протягом місяця буде зіграно 20 матчів. У перший спортивний день відбулися перші 4 футбольні поєдинки. Із переконливою перемогою лідирували команди стоматологічного, медичних №1 і №2 факультетів та ФПЛ ЗСУ. Вже у перший день турніру визначилися і кращі бомбардири. Так, Едуард Сівак шість разів вразив ворота суперника. Результативними були також футболісти Максим Машевський, Данило Зубенко, Богдан Прач, Дмитро Кравець. Особливу увагу на футбольному полі привернули дві гравчині, студентки другого курсу медичного факультету №3 – Дарія Денисенко та Дарія Якимова. Дівчата впевнено почувалися серед юнаків і не поступалися в ігровій майстерності.

Пресцентр НМУ