В Університеті відбувся міжфакультетський конкурс

19.12.2023

Нещодавно на кафедрі клінічної фармакології та клінічної фармації Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбувся Міжфакультетський конкурс з клінічної фармакології. Учасниками стали студенти 4-5 курсів медичних та фармацевтичного факультетів НМУ. Вони вирішували клінічні кейси, виконували тестові завдання, представили власні тематичні відеоролики та виступили з доповідями.

Міжфакультетський конкурс з клінічної фармакології проводився у дистанційному форматі та включав два окремих конкурси: індивідуальне випробування з вирішення клінічних кейсів і тестових завдань, а також експертного відеоконтенту.

В індивідуальному випробуванні взяли участь 44 студенти нашого Університету, які мали вирішити 4 клінічні кейси та 40 тестових завдань. За результатами випробувань перемогу вибороли студенти 5 курсу фармацевтичного факультету Олександра Осипова, Емір Блалі, Софія Ушакова, Руслана Лаговська та студентка 4 курсу Ангеліна Корольчук.

У конкурсі експертного відеоконтенту взяли участь 29 студентів НМУ. Вони мали підготувати відеоролик тривалістю до 5 хвилин на тему клінічної фармакології або фармацевтичної опіки. Відеоролик мав містити актуальну, структуровану та представлену в цікавій формі інформацію. Переможцями конкурсу експертного відеоконтенту стали 5-курсники фармацевтичного факультету Діана Пекельна, Вікторія Мостова і 4-курсниця Ярослава Говорова. Переможців обох конкурсів відзначено дипломами та цінними подарунками.

У рамках конкурсу студенти НМУ також взяли участь у науково-практичній конференції «Клінічна фармація та фармацевтична опіка: сучасні тренди», де представили доповіді на актуальні теми клінічної фармакології та фармацевтичної опіки.

Міжфакультетський конкурс з клінічної фармакології є важливим заходом, що сприяє підвищенню рівня знань студентів з цієї дисципліни, допомагає набути навичок вирішення клінічних задач, сприяє розвитку критичного мислення та вмінню готувати презентації наукових робіт.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації