В Університеті відбувся майстер-клас з імплантації щелепно-лицевої ділянки»

08.02.2024

На  кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця проведено майстер-клас «Імплантація щелепно-лицевої ділянки». У навчально-практичному заході взяли участь вітчизняні та іноземні студенти третього – п’ятого курсів, аспіранти кафедри, які після доповідей викладачів самостійно виконували вибір та постановку монолітного імплантату на муляжах щелеп.

Привітали учасників заходу проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра, деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, завідувач кафедри, професор Владислав Маланчук. Вони відзначили важливість проведення майстер-класів для оволодіння фаховими компетентностями, у ході яких здобувачі освіти мають можливість переймати знання та досвід і оволодівати сучасними практиками під керівництвом відомих спеціалістів стоматологічної галузі.

Так,  на початку із цікавими і змістовними доповідями виступили доценти кафедри Вадим Єфисько, Ігор Бродецький, асистенти Володимир Швидченко, Роман Шевчук. Вони доповіли студентам про монолітні імплантати та їх різновиди, протоколи встановлення імплантатів, існуючі  кейси для усунення зубних дефектів з використанням дентальних імплантатів, про надання стоматологічної допомоги пораненим військовослужбовцям під час бойових дій за програмою благодійного фонду «Dental help Ukraine».

У другій частині майстео-класу студенти самостійно виконували вибір та постановку монолітного імплантату на муляжах щелеп під керівництвом професорки Оксани Воловар,  доцента Вадима Єфисько, асистента Володимира Швидченко. Під час постановки імплантатів студенти детально розбирали хірургічні протоколи та особливості їх виконання на різних ділянках альвеолярної кістки щелеп із врахуванням клінічних ситуацій. Викладачі акцентували увагу студентів на тому, як унеможливити травмування язикової артерії при проведенні методики бікортикальної фіксації імплантату у ділянці молярів нижньої щелепи та травмування піднебінної артерії при встановленні імплантату в ділянці крилопіднебінного з’єднання. Також учасники поетапно розглянули надання невідкладної допомоги при зазначених ситуаціях.

Пресцентр НМУ