В Університеті відбулися установчі збори приймальної комісії

18.07.2023

17 липня у Морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися установчі збори приймальної комісії, де обговорили нагальні організаційні питання цьогорічної вступної кампанії. Нові співробітники приймальної комісії ознайомилися з особливостями роботи, а їх колеги, які брали участь у вступних кампаніях у попередні роки, довідалися про цьогорічні зміни стосовно прийому документів, опрацювання заяв, результатів іспитів тощо.

За словами голови приймальної комісії, ректора НМУ Юрія Кучина, оптимізація робочих процесів вступної кампанії є сферою відповідальності кожного члена комісії. Він також зазначив, що цьогорічна вступна кампанія має багато особливостей, а це у свою чергу  не тільки сприяє оптимізації роботи комісії, а й додає нових викликів.

Як зазначив заступник голови приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ Олександр Науменко, серед  найактуальніших питань вступної компанії 2023 –  збільшення бюджетних місць, які виділяються державним замовником – МОЗ України, відповідно до потреб галузі. Наразі кількість бюджетних місць передбачена для 822 студентів і ця цифра збільшуватиметься в основному за рахунок держзамовлення за спеціальностями «Терапія та реабілітація» і «Медична психологія». Збільшення бюджетних місць очікується на програмах підготовки бакалаврів і магістрів.

Секретар приймальної комісії НМУ, доцент кафедри оториноларингології, Максим Тарасенко познайомив присутніх з кураторами, відповідальними за окремі напрямки роботи приймальної комісії, їх посадовими обов’язками. Розповів про нововведення цьогорічної вступної кампанії. Поінформував нових співробітників приймальної комісії про цьогорічні особливості прийому документів від випускників, що вступають на основі повної загальної середньої освіти та на основі раніше здобутого рівня молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, бакалавра, магістра/спеціаліста. Були озвучені і проаналізовані типові випадки, з якими членам приймальної комісії доведеться стикатися чи не щодня.

За словами Максима Тарасенка, головна мета установчих зборів приймальної комісії – максимально поінформувати нових її членів, полегшити їх роботу, яка триватиме майже 2 місяці, мінімізувати вірогідність допущення помилок.

Приймальна комісія продовжує свою роботу в штатному режимі відповідно до встановлених у Правилах прийому строків. Цього тижня певні категорії абітурієнтів складатимуть співбесіду з іноземної мови. Надалі заплановано складання фахових іспитів для визначених категорій абітурієнтів, які проводитимуться відповідно до затвердженого графіку вступних випробувань. Терміни наступних етапів вступної кампанії можуть відрізнятися і залежать від категорії вступників та обраної ними траєкторії вступу. Цього року передбачено розширення функціоналу особистого електронного кабінету вступника, що полегшить процедуру дистанційного подання документів.

Заступниця відповідального секретаря приймальної комісії НМУ, доцентка кафедри організації та економіки фармації Ірина Костюк,  оповістила присутніх про попередній персональний розподіл обов’язків кожного члена приймальної комісії, який стосується першого етапу вступної кампанії.

У подальшому засідання приймальної комісії проводитимуться за виробничої необхідності та згідно з етапами роботи. У ході них колегіально вирішуватимуться всі поточні питання.

Перебіг вступної кампанії у НМУ та її особливості за посиланням.

Пресцентр НМУ