В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВИПУСКУ ЛІКАРІВ І ПРОВІЗОРІВ 2017 РОКУ

27.06.2017

27 червня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися урочисті заходи з нагоди вручення дипломів про закінчення Університету випускникам 2017 року. Урочисту церемонію відкрила ректор, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова. Ректор зазначила, що сьогодні в університеті велике свято – 173 випуск лікарів і провізорів НМУ. «Це урочиста подія для лікарської професії та усієї країни. Пам’ятайте – ми маємо робити свій внесок, щоб українці отримували гідну медичну допомогу. Вам, молодим фахівцям, є на кого рівнятися, дотримуватися високих взірців у своєму становленні в якості лікарів і провізорів, адже Ви перебрали 175-ти річний досвід та знання своїх попередників. Ми пишаємось Вами, представляйте Україну в світі та будьте милосердними лікарями», – йшлося у вітальному слові Катерини Амосової.

Привітати молодих колег з виходом на професійний шлях завітали почесні гості: Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, директор департаменту гуманітарної та соціальної політики Кабінету Міністрів України Віталій Коблош; заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик; голова Наглядової Ради університету, громадський діяч, професор Юрій Щербак; президент НАМН України, академік Віталій Цимбалюк; директор Інституту нейрохірургії імені А.П. Ромоданова, академік НАМН України Євгеній Педаченко; начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» МО України, генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук; посли іноземних держав, почесні академіки НАМН України, професори, проректори, декани, завідувачі кафедр, викладачі, батьки та гості.

Від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вітальні слова випускникам 2017 року передав директор департаменту гуманітарної та соціальної політики Кабінету Міністрів України Віталій Коблош, наголосивши, що лікар – це найгуманніша професія, яка потребує не тільки ґрунтовних знань, а й високих людських якостей. «Ви здобули освіту в одному із провідних навчальних закладів, який славиться своєю історією і традиціями. Сьогодні змінюється система охорони здоров’я, відбувається перехід на європейські стандарти, а значить — відкриваються більші можливості для кожного медичного працівника та гідні умови праці, а уряд зробить законодавчі підстави для того, щоб Ви в майбутньому змогли гідно, добре і чесно лікувати пацієнтів. Переконаний, спільними зусиллями ми створимо обличчя майбутнього нашої країни, таке ж красиве і життєрадісне, як і ваші обличчя сьогодні. Професійних успіхів Вам, лікарям за покликанням», – сказав Віталій Коблош.

З вітальним словом до випускників звернувся голова Наглядової Ради університету, громадський діяч, професор Юрій Щербак, який від щирого серця привітав студентів із закінченням університету та отриманням почесного звання лікаря чи провізора. «Сьогодні на вас, молодих медиків, у цей важкий час війни з загарбниками з надією дивиться вся країна, на вас чекають наші співвітчизники у кожному селі, селищі, місті. І я переконаний, що саме Ви будете гордістю України в 21 столітті, а ми всі молитимемось, щоб ваша доля і професійний шлях були щасливими», – зауважив професор Юрій Щербак.

У цей день дипломи отримали 1586 вихованців НМУ імені О.О. Богомольця, серед яких 1408 вітчизняних випускників та 178 випускників-іноземців. Цього року відбувається сьомий випуск студентів англомовного відділення – його закінчують 66 громадян із 26 країн світу. Серед нової генерації лікарів дипломи з відзнакою отримали 29 випускників. Хвилюючою частиною урочистого заходу стало виголошення випускниками Клятви лікаря України: почесне право зачитати її текст отримали відмінники навчання, що представляли всі факультети університету. Найкращих випускників цього року занесено до Золотої Книги пошани Університету. Під час заходів присутні вшанували пам’ять Героя України, студента медичного факультету №3, Володимира Юричка та поклали квіти до Меморіалу викладачам та студентам, загиблим під час війни 1939-1945 років і Пам’ятної стели Героям Небесної Сотні.

У заключному слові Ректор Катерина Амосова привітала випускників із закінченням студентського навчання і здобуттям важливої та почесної професії лікаря та побажала щасливої життєвої дороги і наснаги у праці на благо Батьківщини та охорони здоров’я українського народу.

Прес-центр