В Університеті відбулося громадське обговорення ОПП 225 «Медична психологія»

03.05.2023

1 травня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося громадське обговорення освітньо-професійної програми 225 «Медична психологія». Захід проводився з метою напрацювання змін до ОПП, задля підвищення якості надання освітніх послуг для здобувачів вищої освіти, які навчаються за цією програмою.

В обговоренні взяли участь здобувачі вищої освіти, роботодавці, науково-педагогічні працівники випускових кафедр, члени проєктної групи та гарант освітньої програми. Учасники заходу озвучили пропозиції щодо освітніх компонентів (як нормативних, так і вибіркових), форми атестації випускників за ОПП 225 «Медична психологія».

Гарантка освітньої програми, професорка Мирослава Філоненко наголосила, що треба внести до ОПП пропозиції, які були зазначені Національним агентством з якості вищої освіти, зокрема, щодо виділення окремого нормативного освітнього компонента для захисту кваліфікаційної випускної роботи.

Здобувачка вищої освіти Юлія Акулініна надала узагальнені пропозиції від студентів 1-6 курсів, які навчаються за цією освітньою програмою.

Завідувачка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії, професорка Олена Хаустова зазначила про необхідність введення наукової складової на 5-6 курсах через освітній компонент у формі захисту кваліфікаційної випускної роботи.

Завідувач кафедри загальної та медичної психології, професор Михайло Матяш висловив необхідність запровадження на 2-3 курсах освітніх компонентів, які забезпечують наукову складову підготовки до кваліфікаційної випускної роботи.

Всі озвучені впродовж заходу пропозиції будуть запропоновані на розгляд та затвердження на засіданні Вченої ради медико-психологічного факультету та Університету.

За інформацією медико-психологічного факультету