В Університеті продовжується зимова екзаменаційна сесія

10.01.2019

9 січня біля аудиторії №2 морфологічного корпусу НМУ спостерігалося пожвавлення студентів: схвильовані обличчя майбутніх медиків, а в їхніх руках гаджети та альбоми – практикуми з гістології, цитології та ембріології. За хвилину другу розпочнеться екзамен на кафедрі гістології та ембріології. Другокурсники медичного факультету  №2 до останньої миті перед тим, як увійти до екзаменаційної аудиторії, намагаються отримати останню інформацію перед іспитом.

Ось настає хвилюючий момент, коли у великій аудиторії, сидячи один за одним, майбутні медики  відчувають себе зовсім самотніми, залишаються наодинці зі складним випробуванням. Іспит проходить  у три етапи. Перший – тестування формату «Крок – 1», другий – демонстрація знання гістологічних препаратів, а на завершення в письмовій формі відбувається зріз знань із загальної та спеціальної гістології, цитології та ембріології.

 «Гістологія, цитологія та ембріологія є базовою дисципліною, – говорить професор Наталія Мельник, – є ключем для опанування наступних медичних предметів, зокрема патологічної  анатомії, патофізіології, фармакології та багатьох клінічних дисциплін. Тому ми вимагаємо від студентів ґрунтовних знань під час іспиту».