В СОТ “МЕДИК” РОЗПОЧАВСЯ ЛІТНІЙ СЕЗОН ВІДПОЧИНКУ СТУДЕНТІВ

03.07.2017

Спортивно-оздоровчий табір «Медик» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочав літній оздоровчий сезон. Відкриття першої зміни відбулося 1 липня 2017 року. На захід завітали представники адміністрації університету на чолі з ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою.

182 студенти приїхали у табір «Медик», який знаходиться у мальовничій місцевості Київської області – Конче-Заспа, на узбережжі річки Козинка. Завдяки керівництву університету, відпочинок для студентів безкоштовний: їх поселили в дерев’яних 3-, 4-місних будиночках та забезпечили 3-х разовим збалансованим харчуванням. Перша зміна відпочиваючих залишатиметься в таборі до 10 липня 2017 року. Загалом заплановано чотири зміни, під час однієї табір може приймати до 200 студентів НМУ. З початком роботи табору студентів та співробітників привітала ректор НМУ, професор Катерина Амосова. «Вже другий рік поспіль СОТ «Медик» відкриває свої двері для оздоровлення та відпочинку студентів та співробітників НМУ. Табір унікальний тим, що знаходиться посеред соснового лісу та має спеціально обладнані майданчики для заняття спортом. Ми радіємо, що можемо безкоштовно забезпечити відпочинок для студентів університету», – сказала професор Катерина Амосова, а також побажала студентам гарного відпочинку.

За останні три роки, завдяки зусиллям адміністрації НМУ, табір суттєво оновив свою матеріально-технічну базу: зроблено ремонти, встановлені санвузли, закуплено ігровий інвентар, оновлено 15 будинків для відпочинку, але найбільше табір подобається студентам за його атмосферу. Історія СОТ «Медик» бере початок ще з 1957 року та вабить відпочиваючих багатством природного оточення. В перший день заїзду студентам провели інструктаж з правил поведінки та розпорядку відпочиваючих в оздоровчо-спортивному таборі «Медик», а також екскурсії територією. Відпочиваючі студенти та співробітники забезпечені цілодобовим медичним обслуговування та кваліфікованою консультацією тренерів-викладачів кафедри фізичного виховання – особлива увага приділяється залученню студентів до заняття спортом та пропаганди здорового способу життя. Ранкова зарядка, прогулянки лісом, а також інтелектуальні ігри, веселі конкурси, художні концерти, яскраві тематичні дні та дискотеки – невід’ємні складові захопливого дозвілля студентів, а активні спортивні змагання з футболу, баскетболу, волейболу, тенісу на свіжому повітрі – сподобаються найвибагливішим. Перший день літнього відпочинку студентів в таборі «Медик» завершився святковим концертом.

Організація якісного, повноцінного оздоровлення та активного відпочинку, пізнавального дозвілля, пропаганда здорового способу життя, створення умов для розвитку творчих здібностей – основні завдання, які ставить перед собою адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під час проведення оздоровчої кампанії. Завершуючи огляд табору, керівництво Університету пообіцяло сприяти розпочатим змінам в СОТ «Медик», адже воно по-справжньому вболіває за його процвітання.

Для відпочиваючих заплановані ще 3 зміни:
ІІ зміна – з 11 липня по 20 липня;
ІІІ зміна – з 21 липня по 30 липня;
ІV зміна – з 31 липня по 09 серпня.

Прес-центр