В рамках Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» проведено анкетування студентів

16.03.2023

За підтримки керівництва Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» проводяться дослідження з оцінювання освітнього середовища серед студентів третього і шостого років навчання, інтернів другого року навчання, а також дослідження сприйняття сімейної медицини здобувачами освіти і викладачами ЗВО. Перші дослідження проводились у 2019 році, а днями відбувся черговий збір даних.

Проєкт використовує результати проведених досліджень для планування діяльності та співпраці з медичними ЗВО, а також для відстеження змін і розвитку за визначеними напрямками. Результати досліджень були передані керівництву Університету, а також в узагальненому вигляді представлені у звітах, що містяться на сайті Проєкту: https://mededu.org.ua/library/.

Для закладів вищої освіти результати зовнішніх і внутрішніх досліджень є досить корисними у контексті прийняття управлінських рішень. Для аналізу змін, що відбулися в освітньому середовищі та сприйнятті сімейної медицини, в тому числі завдяки діяльності Проєкту, цьогоріч 14 та 15 березня відбулися повторні дослідження для здобувачів другого (магістерського) рівня знань галузі знань 222 «Медицина». Зріз провели офлайн за присутності студентів 3-х та 6-х курсів у 1-ій лекційній аудиторії морфологічного корпусу та попри повітряні тривоги викликав неабиякий ажіотаж. Під час дослідження використовували методологію опитування студентів за допомогою стандартизованих інструментів і з подальшим аналізом і публікацією даних.

 

Пресцентр НМУ за інформацією навчально-методичного відділу