В ОСКІ-ЦЕНТРІ НМУ ЗАВЕРШИЛОСЯ ВІДПРАЦЮВАННЯ КЛІНІЧНИХ КОМПЕТЕНЦІЙ

03.08.2022

2 серпня в ОСКІ-центрі НМУ імені О.О.Богомольця, що в морфологічному корпусі, завершився 3-етапний тренінг – відпрацювання студентами різних курсів медичних факультетів клінічних компетенцій, винесених на ОСКІ-1.

Як зазначив голова робочої групи, декан медичного факультету №1, професор Володимир Мельник, поділ на етапи умовний. Як і в червні та липні, студенти проходять тренінги на 10 станціях в умовах, максимально наближених до ОСКІ-1, відпрацьовуючи практичні навички. Хоч навчальний процес у зв’язку з воєнним станом дистанційний, усі учасники тренінгів демонструють ґрунтовні знання, а якщо й бувають певні похибки, задіяні у тренінгах викладачі завжди допоможуть їх відкоригувати.

Вікторія Кирпач, студентка четвертого курсу медичного факультету №3 (педіатричного), технічний секретар робочої групи пояснила, що «студенти, з якими доводилося спілкуватись, всі як один задоволені тренінгами і вдячні керівництву Університету на чолі з ректором, професором Юрієм Кучиним, а також голові робочої групи, професорові Володимирові Мельнику за відмінну організацію роботи станцій ОСКІ-центру. Одностайним є й побажання, щоб такі заходи відбувалися й надалі, регулярно».

Студентка четвертого курсу медичного факультету №1 Ліна Байскова так оцінила свою участь у тренінгу: «Обставини склалися так, що у червні і липні взяти участь у відпрацюванні не змогла. Мета – відчути, що таке ОСКІ-1, який я, як і всі мої однокурсники, мала складати і який було відкладено у зв’язку з російською агресією. До дистанційного навчання переважна більшість із нас підійшла надзвичайно серйозно, а тренінг під опікою наших викладачів дає змогу визначити, наскільки ґрунтовно засвоїли ми теорію, виявити недоробки і помилки, які ще є час і можливості виправити».

 

Пресцентр