В НМУ, ЯК І В УСІЙ УКРАЇНІ, РОЗПОЧАЛОСЯ ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЗАЯВ АБІТУРІЄНТІВ

14.07.2021

14 липня 2021 року в морфологічному і санітарно-гігієнічному корпусах Національного медичного університету імені О.О.Богомольця стартувала активна фаза вступної кампанії-2021. Запрацювали пункти реєстрації абітурієнтів при входах до обох зазначених корпусів, обладнані комп’ютерами консультативні центри, звідки, за бажанням, абітурієнт може відправити заяву, отримавши перед цим пораду або роз’яснення члена Приймальної комісії.

Як зазначив заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко, усі підрозділи, залучені до вступної кампанії в НМУ, розпочали роботу злагоджено, спокійно, зі знанням справи. «Абітурієнти, – сказав Олександр Миколайович, – мають змогу подати електронну заяву, не виходячи з дому. Але багато хто вважає за краще приїхати до консультативного центру на першому поверсі санітарно-гігієнічного корпусу і скористатися допомогою працівника Приймальної комісії. Заяви надходять. Все відбувається згідно з графіком».

Не тільки подання електронних заяв, а й оформлення особових справ і договорів проходить цього року в санітарно-гігієнічному корпусі. Уже першого дня тут досить багатолюдно. Щоправда, до аудиторії №1, де відбувається оформлення особових справ, пропускають по одному, а не групами, як було в попередні роки. Дається взнаки епідеміологічна ситуація і карантин, який ніхто не відміняв.

З деякими абітурієнтами ми поспілкувалися. Юлія Рябкіна, жителька села Хлебча на Київщині, закінчила медичний ліцей НМУ імені О.О.Богомольця. Дівчина вирішила вступати на перший курс одного з медичних факультетів нашого Університету. Киянка Віталія Собченко, випускниця цього ж ліцею, зацікавилась спеціальністю «медична психологія». А Назар Колоднюк із Шепетівки (Хмельниччина), ще навчаючись у Шепетівському медичному коледжі, обрав для себе шлях військового медика.

Звичайно, робити якісь висновки зарано. Але початок активної фази вступної кампанії-2021 в НМУ дає підстави для оптимістичних прогнозів.

                                                                                                               

Прес-центр