В НМУ ПРОЙШОВ ТРЕНІНГ «ПОЛІТИЧНА ДУМКА»

11.08.2022

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця пройшов тренінг «Політична думка», на якому розглянули питання прав та свобод людини, взаємодію людини з державною владою та її інституціями, роботу та світогляд лікарів. Метою тренінгу було формування політичної культури, соціальних цінностей, політичних знань та соціальної активності лікарів та студентів-медиків у нових реаліях нашого життя.

Тренінг організували та провели українсько-ізраїльська організація FRIDA (Ukraine-Israel Independence Association), медичний факультет №3 (педіатричний), за сприяння керівництва НМУ імені О.О. Богомольця. У ньому взяли участь лікарі, волонтери, студенти та викладачі Університету.

Запрошений спікер, лектор кафедри соціальних наук університету та гімназії імені Герцля в Тель-Авіві Яна Софович запропонувала до обговорення тему

політичного устрою держави. Обговорили також історичне формування політичної думки, структуру політичної системи суспільства, роль історичних діячів, які заклали основи політичної системи та відкрили нові напрями. Особливу увагу викликав розгляд питань прав і свобод людини, її взаємодії з державною владою та її інституціями і в цьому контексті —  погляд на роботу та світогляд лікарів.

Після лекції учасники тренінгу долучилися до дискусії, в якій також взяла активну участь декан медичного факультету №3, професор Оксана Виговська.

 

 

Пресцентр за матеріалами деканату медичного факультету№3