В НМУ ОБГОВОРИЛИ НАУКОВУ РОБОТУ В НОВОМУ АКАДЕМІЧНОМУ РОЦІ

19.09.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася нарада відповідальних за наукову роботу кафедр. Учасників ознайомили із внесеними до нових документів з присудження ступеня доктора філософії особливостями та змінами в процедурі затвердження тем дисертаційних досліджень докторів філософії та докторів наук. Для НМУ розвиток науки – надважливий напрямок роботи, якому приділяють значну увагу.

У засідання взяли участь проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, завідувач відділу аспірантури та докторантури, доцент Катерина Гололобова, співробітники відділу організації науково-дослідної роботи Людмила Скрипка та Людмила Воловик, відповідальні за наукову роботу кафедр НМУ та представники Товариства молодих вчених та спеціалістів на чолі із головою, доцентом Іриною Костюк.

Професор Земсков наголосив на важливості подальшого продуктивного розвитку науки в НМУ, підвищення публікаційної активності, особливо в журналах, які індексуються в науково-метричних базах Scopus та Web of Science, а також підвищення рівня цитувань. Саме ці показники, відзначив він, впливають на рейтинг Університету. Також професор Земсков розповів про особливості прийняття наукових звітів у 2022 році.

Завідувач відділу аспірантури та докторантури Катерина Гололобова ознайомила учасників наради з особливостями нових документів, зокрема з «Порядком присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії» від 12 січня 2022 року та «Порядком присудження та позбавлення наукового  ступеня доктора наук» від 17 листопада 2021 року. Доцент Гололобова звернула увагу на зміни в процедурі затвердження тем дисертаційних досліджень докторів філософії та докторів наук. Вона наголосила, що всі доктори філософії, які вступили цього року на навчання, в перші три місяці після зарахування мають затвердити теми своїх дисертаційних досліджень.

Попереду новий академічний та науковий рік, тож Товариство молодих вчених та науковців закликає до активної співпраці наукову молодь, яка працює на кафедрах, та аспірантів. Своєю чергою голова Товариства Ірина Костюк розповіла про міжнародні проєкти та програми стажувань для молодих науковців, закликала до активної участі та співпраці.

 

Пресцентр за матеріалами відділу аспірантури та докторантури