В НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ РОЗПОЧАЛИСЯ ВСТУПНІ ІСПИТИ ДЛЯ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ГРОМАДЯН, А ТАКОЖ ТИХ, ХТО СКЛАДАЄ ЇХ ЗА НАПРАВЛЕННЯМ ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ

06.07.2021

6 липня 2021 року в аудиторії №3 імені В.Ф.Войно-Ясенецького (Святителя Луки Кримського) розпочалися вступні іспити для абітурієнтів пільгових категорій, а також тих, хто отримав таку можливість через Освітній центр «Україна-Крим» і «Україна-Донбас». Згідно з правилами вступу право на випробування знань отримали ті юнаки та дівчата, які не змогли взяти участь  в ЗНО за станом здоров’я та інших поважних причин, а також учасники бойових дій на сході України, яких троє. Цього разу 14 «пільговиків» і 1  вступник через освітній центр складають українську мову.

Абітурієнтів привітали Заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О. М. Науменко, відповідальний секретар Приймальної комісії, доцент М. В. Тарасенко, заступник відповідального секретаря Приймальної комісії, який відповідає за діяльність Освітнього центру, доцент Ю. Л. Марущенко, а також екзаменатори на чолі з професором Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка Н.М.Гаєвською.

Представивши колег, Олександр Миколайович зазначив у вітальному слові, що цей рік для Університету є ювілейним – 180-м. Навчальний медичний заклад, який обрали для вступу абітурієнти, має багату історію. Велика честь – влитися до його дружної 15-тисячної студентської сім’ї.

Надія Марківна Гаєвська, вітаючи вступників від себе і викладачів-екзаменаторів, нагадала, що у стінах НМУ імені О.О.Богомольця багато років формувалася справжня українська медична і наукова еліта, ціле суцвіття імен, таких, як В.Ф.Войно-Ясенецький.

Після цього іспит з української мови розпочався. Результати його абітурієнти отримають наступного дня, перед іспитом з математики.

                                                                                                                

Прес-центр