В НДСЛ «ОХМАТДИТ» ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ІЗ СТВОРЕННЯ ЦІЛІСНОЇ ОСВІТНЬОЇ-НАУКОВОЇ ПРОГРАМИ, СПРЯМОВАНОЇ НА ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ

02.02.2021

У новому лікувальному корпусі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» відбулася робоча зустріч керівництва закладу на чолі з генеральним директором В.А.Жовніром із очільниками  навчальних медичних закладів: НМУ імені О.О. Богомольця, НМАПО імені П.Л.Шупика, Київських медичних коледжів №1 та №2, науковцями і викладачами кафедр, розташованих на клінічній базі лікарні. НМУ презентували представники п’яти клінічних кафедр на чолі із ректором нашого Університету, відомим анестезіологом, професором Ю.Л.Кучиним.

На правах господаря генеральний директор В.А. Жовнір привітав учасників зустрічі і висловив впевненість у тому, що, маючи такий потужний потенціал – 28 кафедр чотирьох навчальних медичних закладів столиці, є всі передумови для перетворення лікарні «ОХМАТДИТ» у науково-практичний і освітній центр надання медичних послуг національного рівня.

«Дуже важливо, – зазначив Володимир Аполлінарійович, – щоб працівники лікарні і науковці кафедр були єдиним колективом, діяльність якого була спрямована на підвищення якості боротьби із дитячими недугами, щоб молоді лікарі мали змогу підвищувати свою фахову кваліфікацію, займатися науковою роботою під наставництвом «кафедралів». Ми зацікавлені також у кадровому поповненні лікарні найкращими випускниками вищих та середніх медичних закладів і готові надати для підготовки майбутніх медиків свої лікувальні високотехнологічні та новітні потужності».

Ректор НМУ професор Ю.Л.Кучин  сказав, що за десятки попередніх років уже набуто чималий спільний досвід в охороні здоров’я матері та дитини і ми надалі готові розвивати партнерські взаємозв’язки. Сьогодні також чимало майбутніх медиків працюють в лікарні як середній медичний персонал, виступають волонтерами, стають донорами.

У ході зустрічі завідувач кафедри дитячої хірургії, професор А.Ф.Левицький запропонував створити наукову раду для координації спільної діяльності. Своїм досвідом роботи також поділилися професори нашого Університету: М.М.Матяш, С.Г.Гичка, М.В.Хайтович та доцент С.М.Ярославська. Одноголосно було підтримано пропозицію зробити такі зустрічі традиційними.

 

Редакція газети «Медичні кадри»