УСПІШНИЙ ДЕБЮТ СКЛАДАННЯ – ПМК У ФОРМАТІ ОНЛАЙН

07.04.2020

Рішення керівництва НМУ провести семестрові іспити у терміни,  визначені графіком навчального процесу з дисциплін на 2019-2020 навчальний рік за дистанційною формою навчання, з розумінням сприйнято викладачами кафедр та студентами Університету. Власне, всі до цього були готові, адже кому як не медикам відома серйозність ситуації, спричиненої коронавірусом  SARS-COV-2  і невідворотність карантинних заходів.

Колектив кафедри травматології та ортопедії, очолюваний професором О.А. Бур’яновим, завжди  впроваджував  інформаційні  технології  не лише в освітній процес, а й у свою практичну діяльність. Ще у 2015 році було створено телемедичну мережу Київ-Харків-Львів-Одеса-Вінниця-Маріуполь-Бахмут-Покровськ-Ірпінь. Це надало можливість проводити консультації постраждалим в зоні АТО–ООС. Також було створено активний дистанційний  зв’язок між військовими та цивільними лікарями. За цю ділянку роботи відповідали професор О.А. Бур’янов та асистент М.В. Вакулич. Також протягом останніх років на кафедрі успішно функціонує сайт KAFTRAVM.COM.UA, де розміщено необхідні матеріали для теоретичної та практичної підготовки студентів.  У цьому передусім заслуга доцента Т.М. Омельченка та асистента В.В. Лиходія, які постійно оновлюють сайт новою актуальною інформацією. Тому рішення проводити підсумковий модульний контроль у віддаленому форматі не застало зненацька співробітників кафедри, які були готові організаційно і технічно до цього важливого заходу.

6 квітня, відбувся дебют – складання ПМК у режимі онлайн для студентів 5 курсу медичного факультету №2. Студенти відповідали на тестові питання, вирішували ситуаційні задачі, а під час спілкування із екзаменаторами давали відповідь на 4 обов’язкові та додаткові питання.

Своїми враженнями від щойно складеного модулю поділилася з нами староста 20 групи Софія Юрчишин:  «У дистанційному форматі у нас відбулося 9 практичних занять. За цей час ми адаптувалися до нової форми навчання. Викладачі донесли до нас методики обстеження травмованих хворих, особливості тактики надання першої невідкладної допомоги. Багато часу було приділено військовій травматології. Кожне практичне заняття супроводжувалося клінічним аналізом рентгенограм, КТ, МРТ. Коли настало 10 вирішальне заняття, на якому ми складали модуль, то всі студенти групи були добре підготовлені до іспиту, адже багато часу приділяли і самостійній  підготовці. Порадував і наш результат з  ПМК – 8 студентів із 13 отримали  п’ятірки під час іспиту з травматології та ортопедії».

 

Редакція газети «Медичні кадри»