Успішно завершився тренінг «Гостре ушкодження нирок. Замісна ниркова терапія у критичних хворих»

13.04.2023

Сучасна анестезіологія неможлива без використання екстракорпоральних методикочищення крові. Саме тому кафедра хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організувала навчання з опанування практичними навичками використання екстракорпоральних методів лікування гострої та хронічної ниркової недостатності в умовах відділення інтенсивної терапії.

До першого курсу цього тематичного вдосконалення, що тривав 5-7 квітня, приєдналися 14 курсантів. Програма містила в собі як лекції провідних спеціалістів галузі, так і велику частину практичного й інтерактивного навчання – відеодемонстрації та майстер-класи з апаратами для CRRT і хронічного діалізу. Під час тренінгу слухачі мали можливість взяти участь у початку та пролонгації замісної ниркової терапії пацієнтки з гострим ушкодженням нирок.

Практична частина відбувалася у клінічній лікарні «Феофанія» на різних видах сучасного діалізного обладнання, в тому числі на FreseniusMultifiltrate Pro з цитратно-кальцієвою антикоагуляцією, що в Україні доступно вперше.

Велика подяка всім причетним за внесок урозвиток інтенсивної терапії в Україні!

Кафедра хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО