Успішно складають ОСКІ іноземні студенти Університету

07.06.2023

У НМУ імені О.О. Богомольця триває екзаменаційна сесія. У Навчально-науковому центрі медичних симуляцій разом із вітчизняними студентами другий компонент ЄДКІ, об’єктивний структурований клінічний іспит, складають випускники факультету підготовки іноземних громадян.

Понад 100 випускників-іноземних громадян не виїхали з України протягом великої війни, а протягом всього навчального року очно відвідували практичні заняття, оволодівали професійними компетентностями, необхідними у майбутній професії лікаря, та старанно готувалися до підсумкової атестації. Сьогодні вони демонструють гарні знання та практичні навички під час проходження екзаменаційних станцій у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій.

Так, Кумар Ашиш на станції №6 впевнено спілкувався з умовним пацієнтом, фахово зібрав анамнез і на основі спілкування встановив попередній діагноз. А на інших станціях терапевтичного профілю грамотно провів фізикальне обстеження та спрогнозував лікування. Анудж Нірбхай Кумар отримав максимальний бал за вміле проведення серцево-легеневої реанімації. Чітко та професійно діяли й інші іноземні випускники, демонструючи хороший рівень практичної лікарської підготовки.

Деканка факультету Оксана Парфьонова зазначила, що деканат докладає багато зусиль до того, щоб іноземні громадяни мали належні умови для проживання, навчання і повернулися на батьківщину кваліфікованими спеціалістами.

Пресцентр НМУ