УПЕРШЕ В НМУ ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ ЗА ПРОГРАМОЮ «ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ» ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ “СТОМАТОЛОГІЯ”

29.09.2020

Чотири роки тому розпочалася нова програма підготовки аспірантів третього освітньо-наукового рівня за програмою «Доктор філософії». У вересні 2019 року відбувся перший захист дисертації за цією програмою. Протягом поточного року ще вісім молодих науковців захистили дисертації, шестеро з яких уже отримали науковий ступінь «Доктор філософії».

Нещодавно вперше в НМУ відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» в галузі знань 22 «Охорона Здоров’я» за спеціальністю 221 «Стоматологія». Ця подія викликала чималий інтерес у профільних наукових колах. Доповідач – аспірант кафедри ортодонтії та пропедевтики  ортопедичної стоматології Л.О.Бродецька свою дисертаційну роботу присвятила актуальній проблемі мультидисциплінарного підходу до лікування пацієнтів з ретенованими зубами.

Молодий науковець поставила за мету підвищити ефективність ортодонтичного лікування пацієнтів і запропонувала диференційований мультидисциплінарний комплекс діагностично-лікувальних заходів у залежності від клініко-рентгенологічних характеристик ретенованих зубів, періодів прикусу, етапу виведення зуба.

Науковий керівник дисертантки, завідувач профільної кафедри професор П.С.Фліс супроводжував роботу над дисертацією на всіх її етапах.

Ось настав цей урочистий і відповідальний момент. У конференц-залі ректорату НМУ зібралася разова спеціалізована Вчена рада під головуванням член-кореспондента НАМН України, професора В.О.Маланчука. Про високий інтерес до дисертації засвідчила участь в якості членів спеціалізованої вченої ради представника МОЗ України, віце-президента асоціації ортодонтів України, професора К.М.Ліхоти та президента асоціації ортодонтів України, професора Л.В.Смаглюк, які виступили в якості опонентів. Також на захисті були присутні провідні спеціалісти у галузі стоматології.

Захист пройшов динамічно і цікаво. Дисертантка аргументовано відповідала на численні запитання, демонструючи глибину знань і практичний досвід, адже на підготовку дисертації знадобилися роки кропіткої наполегливої праці. У результаті НМУ отримав ще одного доктора філософії. Тож вітаємо молодого науковця із важливою і блискучою перемогою.

 

Редакція газети «Медичні кадри»