Університетській клініці НМУ передали медичне обладнання з Америки та Швейцарії

25.04.2023

Університетська клініка Національного медичного університету імені О.О. Богомольця сьогодні оснащується новітнім сучасним медичним обладнанням. Це стало можливим також і завдячуючи гуманітарній допомозі наших закордонних колег і волонтерів. Уже вдруге доставляють вантажі з медичним обладнанням для нашого Університету волонтери Міжнародного волонтерського логістичного центру «Марлог». Нещодавно вони передали обладнання для Стоматологічного медичного центру, а 24 квітня прибуло ще чотири тонни вантажу до Університетської клініки.

Міжнародний волонтерський логістичний центр «Марлог» діє в Україні з перших днів російської агресії. Протягом року до майже 200 українських закладів охорони здоров’я доставлено понад 900 тонн вантажу.  За плідну діяльнсть «Марлог» нагороджено Відзнакою Президента України «Золоте серце». Цього разу до нашого Університету волонтери доставили вантаж із Америки та Швейцарії.

Зустрічали волонтерів і приймали медичне обладнання ректор НМУ, професор Юрій Кучин, генеральний директор Університетської клініки НМУ, доцентка Ніна Прощенко, медичний директор клініки Сергій Красюк.

Професор Юрій Кучин подякував волонтерам за необхідне клініці медичне обладнання, що згодом буде використано у лікувальному процесі і для реабілітації пацієнтів клініки.

Своєю чергою керівниця МВЛЦ «Марлог» Наталія Попова зазначила, що до волонтерів дійшло багато хороших відгуків про лікувальну діяльність нашого медичного закладу і пообіцяла, що й надалі сприятиме оснащенню Університетської клініки.

Пресцентр НМУ