УНІВЕРСИТЕТСЬКА КЛІНІКА НМУ ОТРИМАЛА АВТОМОБІЛЬ НЕВІДКЛАНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

11.05.2022

11 травня 2022 року в Університетській клініці НМУ відбулася надзвичайно важлива подія. Наші друзі з Німеччини та Польщі, завдяки тісній співпраці з “Міжнародним благодійним фондом НМУ імені О.О. Богомольця” та компанією «Джітел», передали автомобіль невідкладної медичної допомоги, оснащений новітнім обладнанням.

У заході взяли участь ректор НМУ, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин, перший проректор із науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти,член-кореспондент НАМН України, професор О.М. Науменко, проректор із наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А. Канюра, проректор з економічних питань, доцент В.С. Титикало, голова профкому співробітників НМУ, професор Л.М. Яременко, медичний директор Університетської клініки С.П. Красюк, декан медичного факультету №2, доцент Р.С. Цимбалюк та медичний персонал Університетської клініки.

Директор компанії ТОВ «Джітел» Михайло Шейко передав керівництву НМУ документацію та ключі від карети екстреної допомоги.

Ректор НМУ, професор Ю.Л. Кучин вручив ключі від автомобілю одному із найдосвідченіших водіїв клініки В.О. Леву, який понад 40 років працює в медичній установі.

Ця подія стала можливою завдяки активній діяльності «Міжнародного благодійного фонду НМУ імені О.О. Богомольця», який очолює професор О.М. Науменко та компанії ТОВ «Джітел».

«Наш фонд активно працює понад два місяці, – зазначив Олександр Миколайович. За цей час ми разом із волонтерами та за підтримки ТОВ «Джітел»ми доставили до різних міст і сіл України тонни гуманітарного вантажу, на який чекали місцеві лікарні та наші громадяни. Активісти фонду були одними із перших, хто привіз до звільнених від російських окупантів Бучі, Ірпеня, Бородянки, Гостомеля та інших міст України гуманітарну допомогу. Протягом неповних трьох місяців роботи фонд доставив за призначенням понад 35 тонн гуманітарного вантажу. Це —медикаменти, медичне обладнання, предмети гігієни, продукти харчування, одяг тощо. А ось сьогодні, у рамках діяльності фонду, Університетська клініка отримала від наших німецьких та польських друзів найсучасніший автомобіль швидкої медичної допомоги. Міжнародний благодійний фонд НМУ імені О.О. Богомольцяі надалі продовжуватиме доставляти гуманітарні вантажі до міст і сіл України, які найбільше потребують допомоги».

Прес-центр