Університет запрошує лікарів-стоматологів на цикл тематичного удосконалення

03.01.2024

З 22 січня на базі Навчально-наукового центру неперервної освіти Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця стартує цикл тематичного удосконалення «Сучасні підходи до діагностики, лікування, профілактики інфекційних хвороб та супутньої патології у стоматологічній практиці». Цикл розрахований на лікарів-стоматологів, лікарів-стоматологів-терапевтів, які бажають підвищити свою кваліфікацію, удосконалити професійні знання і навички. Лікарі закладів, підпорядкованих МОЗ України, мають право навчатися за кошти державного бюджету!

Зручні форми навчання та гнучкі графіки виконання професійної навчальної програми тривалістю 2 тижні (78 годин) сприятимуть засвоєнню важливого навчального матеріалу. Після успішного закінчення навчального циклу слухачі отримають посвідчення встановленого МОЗ України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР лікарів.

Інфекційні захворювання слизової оболонки порожнини рота об’єднують велику групу уражень, збудниками яких є віруси, бактерії, спірохети, кокки, гриби, найпростіші. Актуальність цих захворювань для стоматологів полягає в тому, що перші прояви інфекційного захворювання часто виникають на слизовій оболонці порожнини рота. Тому стоматолог є першим лікарем, який може діагностувати такі хвороби.

На даному циклі тематичного удосконалення, головним спікером якого виступить професор кафедри стоматології НМУ Анатолій Борисенко, розглядатимуть основні проблеми інфекційних уражень порожнини рота, вивчатимуть питання етіології, патогенезу, клінічних проявів інфекційних хвороб на слизовій оболонці порожнини рота, а також методи їхнього лікування та профілактики. Слухачі циклу розглянуть питання діагностики вірусних, бактеріальних і грибкових уражень слизової оболонки порожнини рота та губ, диференціювання їх від інших захворювань, сучасні підходи до лікування та забезпечення необхідних заходів профілактики. Значну увагу приділять і ролі лікаря-стоматолога у своєчасному виявленні інфекційних захворювань за їх проявами у порожнині рота, а також розвитку почуття професійної відповідальності за своєчасність діагностики, дотримання профілактичних заходів та правильності лікування.

Звертаємо увагу, що навчатися за кошти державного бюджету мають підстави тільки лікарі закладів охорони здоровʼя, підпорядкованих МОЗ України.

Найближча дата проведення курсу— з 22 січня по 2 лютого 2024 року. Для участі у циклі тематичного удосконалення необхідно зареєструватися.

Детальна інформація: +38-093-954-35-07 Viber, Telegram (старша викладачка ННЦ ІПО Олена Кефелі-Яновська).

Пресцентр НМУ за інформацією Навчально-наукового центру

неперервної освіти Інституту післядипломної освіти