Університет запрошує до аспірантури на нову спеціальність

19.05.2023

В умовах реформування галузі охорони здоров’я України фахівець сфери громадського здоров’я є однією з найактуальніших професій. Для отримання третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти – ступеня доктора філософії – у 2023 році в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відкривається нова спеціальність – 229 «Громадське здоров’я».

Випускники аспірантури за спеціальністю «Громадське здоров’я» зможуть розпочати професійну діяльність не лише у медичних закладах, а й міжнародних проєктах чи урядових структурах охорони здоров’я.

Для здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії до НМУ запрошують осіб, які здобули освітній ступінь магістра зі спеціальностей галузі знань 22 «Охорона здоров’я», а також тих, хто здобув попередній рівень вищої освіти за іншими спеціальностями.

Набір відбуватиметься за очною (денна, вечірня) та заочною формами навчання. Для працівників, які професійно здійснюють наукову, або науково-педагогічну діяльність за основним місцем роботи у нашому Університеті також передбачена можливість навчання поза аспірантурою,

Для підготовки фахівців найвищого рівня Університет пропонує потужну власну базу із залученням ресурсів «Центру громадського здоров’я МОЗ України», Комітету з питань гігієнічного регламентування МОЗ України «Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та «Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Навчання в аспірантурі НМУ передбачає також залучення іноземних фахівців. Зокрема, науковців з Університету Вашингтону (м. Сієтл, США), Департаменту глобальної охорони здоров’я США, Каролінського Інституту (м. Стокгольм, Швеція); Ягеллонського (м. Краків, Польща) та Варшавського університетів.

Здобувачам вищої освіти НМУ пропонує найновіші освітні технології, навчання у найкращих фахівців та можливість гідно конкурувати на міжнародному ринку праці.

Програма навчання, включає освітню та наукову складові.

За 4 роки навчання аспіранти отримують можливості:

– фахово навчитися розв’язувати комплексні проблеми у сфері громадського здоров’я;

– застосовувати методологію наукової та педагогічної діяльності;

– проводити власні наукові дослідження;

– здобути ступінь доктора філософії.

Гарант програми – професор Анатолій Гринзовський.

 

Інформація для вступників

Прийом заяв та документів на спеціальність 229 «Громадське здоров’я» проводитиметься упродовж 4-х днів, з 17 по 21 липня 2023 року.

Вступні випробування відбуватимуться 25-29 серпня 2023 року:

1) співбесіда (в обсязі програми рівня вищої освіти магістра зі спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров’я», неодмінною складовою іспиту є презентація власного наукового проєкту);

2) вступний іспит з іноземної мови (англійська, німецька, французька) в обсязі, що відповідає рівню B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти.

Програма фахових вступних випробувань для осіб, які здобули попередній рівень вищої освіти за іншими спеціальностями, передбачає перевірку набуття особою компетентностей та результатів навчання, що визначені стандартом вищої освіти зі спеціальності 229 «Громадське здоров’я» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.

З переліком документів, що мають надати вступники, можна ознайомитися за посиланням:

https://nmuofficial.com/nauka/viddil-aspirantury-doktorantury/umovy-pryjomu-na-navchannya/

 

Пресцентр НМУ за інформацією відділу аспірантури та докторантури