УНІВЕРСИТЕТ СТАВ ЧЛЕНОМ КОНСОРЦІУМУ УНІВЕРСИТЕТІВ З ПИТАНЬ ГЛОБАЛЬНОЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я.

06.12.2014
НМУ імені О.О. Богомольця включено до Консорціуму університетів з питань Глобальної охорони здоровя. Членство в Consortium of Universities for Global Health (CUGH) – Консорціумі університетів з питань Глобальної охорони здоров'я (CUGH) надасть НМУ можливості збільшити присутність у світовому співтоваристві, розвивати зв'язки з науковими установами, компаніями та урядами у всьому світі, а також забезпечити доступ до інформації про робочі місця, науково-дослідні та навчальні можливості.
Конкретні переваги і можливості членство НМУ в Консорціумі:
1.      Бути членом потужної організації 135 найкращих університетів ( переважно це США, Канада, Європа), будувати довгострокові партнерські відносини з цими університетами
2.      Доступ до вебінарів та семінарів, які проводяться університетами Консорціуму глобального здоров’я, до провідних академічних програм глобального здоров’я університетів та взаємодії з їх директорами.
3.     Доступ до ряду грантових програм, стипендій, проходження інтернатури, робочих вакансій і оплачуваних можливостей для наукових досліджень (відкриті тільки для членів CUGH).
4.      Доступ до інформаційного центру глобального здоров’я, який включає в себе: навчальні матеріали та матеріали для розробки освітніх програм, семінарів та ін.
5.      Доступ до секції Ради Можливостей CUGH ( відкриті тільки для членів CUGH).
6.      Пріоритети та знижки при реєстрації для участі в щорічних конференціях Консорціуму (з публікаціями).
7.      Право інституційного голосу в виборах та ініціативах CUGH.
8.      Можливості для участі в роботі комітетів / робочих груп, а також для інституційного представництва в Раді директорів CUGH.
 
Довідка:
Консорціум Університетів для Глобального здоров’я (CUGH) – це міжнародна організація, яка базується в Вашингтоні, округ Колумбія та об’єднує понад 130 наукових установ та інших організацій з усього світу, котрі беруть участь у вирішенні глобальних проблем в галузі охорони здоров'я.
Консорціум університетів для глобальної охорони здоров'я (CUGH) був заснований в 2008 році провідними північноамериканськими університетами, за участю їх програм глобального здоров'я та завдяки фінансуванню від Фонду Білла та Мелінди Гейтс і Фонду Рокфеллера.
Основна мета діяльності CUGH полягає в будівництві міждисциплінарного співробітництва та полегшенні процесу обміну знаннями для вирішення глобальних проблем в галузі охорони здоров'я. Це допомагає членам Консорціуму поділитися своїм досвідом з освіти, наукових досліджень та організаційних питань. CUGH присвячений створенню балансу ресурсів та обміну студентами і викладачами між установами з багатих і бідних країн, визнаючи важливість рівноправного партнерства між науковими установами з країн, що розвиваються та їх колегами з університетів із розвинутих країн у плануванні, реалізації, управлінні і оцінці результатів спільних проектів.
Діяльність CUGH спрямована на наступне:
·       Визначення сфери і дисципліни глобального здоров'я;
·       Стандартизація необхідних навчальних програм та компетенцій для дисципліни глобального здоров'я;
·       Визначення критеріїв та умов розміщення для студентів і викладачів в приймаючих установах;
·       Забезпечення координації проектів та ініціатив між університетами з багатими ресурсами із розвинутих країн та університетами і установами з країн, що розвиваються.
·       CUGH призначений для зміцнення справедливості та зменшення нерівностей щодо збереження здоров'я у всьому світі; сприяє взаємовигідним та довгостроковим партнерським відносинам між університетами з розвинених країн і країн, що розвиваються, розвитку людського капіталу та зміцненню інституційних можливостей установ для вирішення цих проблем; прагне до трансляції знань в практику та посиленню ролі університетів в глобальному здоров’ї.
Організація регулюється Радою директорів – академічних лідерів глобального здоров'я. Секретаріат CUGH знаходиться у Вашингтоні, округ Колумбія.
 
 
Ми щиро вітаємо усіх колег з таким важливим кроком на шляху до міжнародного визнання в широкому професійному просторі!
Працюємо для НМУ!
Працюємо для України