УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ НАЦІОНАЛЬНИМ МЕДИЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ І ВАРШАВСЬКИМ МЕДИЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ В ДІЇ

01.11.2021

Уже понад п’ять років діє угода про співпрацю між Національним медичним університетом імені О.О.Богомольця і Варшавським медичним університетом.

На останньому засіданні Вченої ради НМУ керівникові кафедри і клініки отоларингології, президентові Європейської асоціації хірургів основи черепа, професорові Казімежу Нємчику вручено диплом про присвоєння звання «Почесний професор НМУ імені О.О.Богомольця» та  відповідний орден. Уже на другий день після урочистостей  гість і почесний професор нашого Університету Казімеж Нємчик разом зі своїми польськими колегами доцентами Антоні Брузгелевечем і Робертом Бартошевичем відвідали Університетську клініку. Супроводжували колег перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, член-кореспондент НАМН України, професор О.М.Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков, декан медичного факультету № 2 доцент Р.С.Цимбалюк, доцент кафедри оториноларингології М.В.Тарасенко. Вони взяли участь у лікарському обході клініки, а згодом провели спільний консиліум щодо лікування пацієнтки із хронічним пансинуситом. В результаті обговорення було підтверджено попередній діагноз і тактику лікування недуги оперативним шляхом.

У той час, коли пацієнтку готували до операції, міжнародна операційна бригада у складі професорів Олександра Науменка, Казімежа Нємчика, доцентів Максима Тарасенка, Антоні Брузгелевича та Роберта Бартошевича ретельно вивчала історію хвороби, знайомилася із результатами лабораторних та інструментальних методів дослідження, а згодом спільно визначила тактику ендоскопічної операції.

Взаємний обмін досвідом та застосування новітніх медичних технологій під час лікування у черговий раз підтвердили високу результативність оперативного втручання. Польські хірурги висловили задоволення співпрацею із українськими колегами, та рівнем організації роботи в операційній, використанням найсучаснішого обладнання, яким забезпечена Університетська клініка. Операція пройшла успішно і вже за кілька днів пацієнтка зможе сповна оцінити прекрасну роботу міжнародної команди хірургів-оториноларингологів.

 

Газета « Медичні кадри»