УЧАСТЬ ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І ЗДОРОВ’Я, ПРОФЕСОРА Ю.В. ЩЕРБИНИ У СЕМІНАРІ ЩОДО РОЗВИТКУ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОГО СПОРТУ В СИСТЕМІ ОСВІТИ КИЄВА ТА ОБЛАСТІ

03.09.2021

У місті Борисполі Київської області, на базі дитячо-юнацької спортивної школи відбувся семінар-нарада щодо розвитку фізичного виховання та дитячо-юнацького спорту в системі освіти Києва та області.

Головував на зібранні начальник Київського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко. Учасників семінару привітав міський голова Борисполя Володимир Борисенко та директор Бориспільської ДЮСШ Михайло Шкорупа.

У роботі семінару взяли участь: голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, професор кафедри природничо-математичної освіти та технологій КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Олексій Лакіза, декан факультету фізичного виховання  Університету Григорія Сковороди в Переяславі, професор  Віктор Куйбіда, директори ДЮСШ та загальноосвітніх шкіл, працівники освіти Київської області.

Ю.Щербина (праворуч), під час виступу. Ліворуч – Анатолій Ільченко.

Учасником заходу став і завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ імені О.О.Богомольця, професор Юрій Щербина. У своїй доповіді він наголосив, що від фізичної підготовки, отриманої учнями у школі, значною мірою залежить їхня успішність на заняттях із фізичного виховання у вищих навчальних закладах. На прикладі співдружності Федерації гирьового спорту України, яку він очолює, з Бориспільською ДЮСШ, Ю.Щербина  поділився досвідом такої співпраці, яка дає змогу залучати шкільну молодь до занять олімпійськими і неолімпійськими видами спорту.

Він зазначив, що зараз спостерігається занепад фізичного виховання як у школах, так і у вищих навчальних закладах, де скорочуються години, призначені для фізичного виховання, що вкрай негативно позначається на здоров’ї нації. Він закликав активно впроваджували в практику сучасні методи занять фізичною культурою, використовуючи напрацьований досвід, який анітрохи не гірший у цьому напрямку освіти, ніж у зарубіжних країнах, яким ми, на жаль,  програємо лише у матеріально-технічному забезпеченню навчально-тренувальних занять.

Ю.Щербина, проф. Олексій Лакіза, директор Бориспільської ДЮСШ Михайло Шкоруп.

 

Після закінчення семінару учасники обмінялися поглядами на сучасний стан фізкультурної освіти в Україні.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри фізичного виховання і здоров’я