УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ 6-ГО КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №2 В МІЖНАРОДНІЙ ОНЛАЙН-ОЛІМПІАДІ «САМАРКАНД-2020» У СЕКЦІЇ «ВНУТРІШНЯ МЕДИЦИНА»

22.12.2020

Самаркандський державний медичний інститут проводив «Міжнародну онлайн-олімпіаду «Самарканд-2020», яка присвячувалася видатному вченому, лікарю, філософу, поету й музиканту середньовіччя Абу Алі ібн Сіна (Авіценна). В олімпіаді взяли участь близько 2000 студентів із 40 вищих медичних навчальних закладів ближнього і далекого зарубіжжя, а їх знання й уміння з різних дисциплін оцінювали понад 100 незалежних експертів Японії, Кореї, Узбекистану, України, Польщі, Республіки Білорусь, Казахстану, Киргизії, Таджикистану та інших країн.

У секції «Внутрішня медицина» взяли участь троє студентів 6-го курсу медичного факультету №2, що навчаються на кафедрі внутрішньої медицини №2, зокрема І.П.Нечай, К.Т.Мамчур (керівник – завідувач кафедри внутрішньої медицини №2, доцент Г.В. Мостбауер) і В.І.Мазур (керівник – професор М.Б.Джус).

У першому етапі олімпіади студенти вирішували 30 тестів, а другий  і третій полягали у вирішенні ситуаційних задач та перевірці практичних навичок, зокрема інтерпретації ЕКГ, рентгенограм та результатів комп’ютерної томографії на платформі ZOOM.

Темами тестів і задач були: захворювання органів дихання, шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, дифузні захворювання сполучної тканини, ревматоїдний артрит, ревматична лихоманка, пієлонефрити, гломерулонефрити і ендокринні захворювання. Перший етап успішно подолали студенти В.І.Мазур та К.Т.Мамчур. У результаті ІІ-е місце зайняв В.І.Мазур, а ІІІ-є –К.Т.Мамчур, яких ми щиро вітаємо з хорошими результатами та бажаємо їм нових досягнень і наукових відкриттів.

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри внутрішньої медицини №2