Участь співробітників кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій в конференції “Postęрy chirurgii szczękowo twarzowej” м. Ольштин, Польща

24.03.2022

18-19 березня в місті Ольштин (Польща) відбулась конференція зі щелепно-лицевої хірургії Postęрy chirurgii szczękowo twarzowej (Нове в щелепно-лицевій хірургії). Організатором конференції виступив Центр лікування дефектів, деформацій та вад розвитку щелепно-лицевої ділянки Регіонального дитячого шпиталю міста Ольштин за підтримки Університету Вармії та Мазурії (Польща). В конференції взяли участь провідні щелепно-лицеві хірурги Польщі, фахівці з Німеччини та Іспанії, а також, дистанційно, більш ніж 30 лікарів з України.

З доповіддю “Біомеханічна оцінка ендопротезів та пацієнтспецифічних імплантатів для реконструкції нижньої щелепи методом скінченних елементів” виступив завідувач кафедрою доктор медичних наук, професор Андрій Копчак. Доцент, доктор медичних наук Юрій Чепурний представив доповідь “5-ти річний досвід реконструкції орбіти на основі використання CAD/CAM технології”.

Європейські колеги високо оцінили представлені доповіді, що викликали жваве обговорення, а також висловили підтримку та солідарність щелепно-лицевим хірургам України, які надають допомогу постраждалим внаслідок бойових дій.

 

Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії