Участь фахівців НМУ імені О.О.Богомольця в якості міжнародних експертів з акредитації освітніх програм

22.12.2020

На запрошення Незалежного агентства із забезпечення якості вищої освіти фахівці НМУ імені О.О. Богомольця взяли участь у спеціалізованій акредитації освітніх програм у Медичному університеті Сімей (Республіка Казахстан). Зовнішній аудит проводиться 21-22 грудня 2020 року.

Завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Т.С. Грузєва виступає зовнішнім міжнародним експертом за освітньою програмою «Громадське здоров’я», декан медичного факультету №3, професор О.В. Виговська – зовнішнім міжнародним експертом за освітньою програмою «Інфекційні хвороби, у тому числі дитячі». Для професора Т.С.Грузєвої це вже друга міжнародна акредитація медичного університету в Казахстані, для професора О.В.Виговської– перша.

Програма зовнішнього аудиту Університету передбачає низку заходів, включаючи інтерв’ю з ректором, його заступниками, керівниками структурних підрозділів, студентами, випускниками, роботодавцями; вивчення документації, в тому числі матеріалів із самооцінки діяльності; візуальний огляд матеріально-технічної і лабораторно-клінічної бази за напрямами акредитації, відвідання відділу контролю якості медичної освіти, навчальних баз і клінічних практик; обмін думками між членами експертної групи та написання звіту.

Зовнішній аудит проводиться в змішаній, очно-дистанційній формі. Під час проведення усіх заходів міжнародні експерти працюють в онлайн-режимі.

Незважаючи на різницю в часі у 4 години, фахівці НМУ імені О.О. Богомольця активно працюють в експертній групі. Професор Т.С.Грузєва провела інтерв’ю і поставила низку запитань ректору Університету, проректору з академічної роботи та проректору з наукової роботи, керівникам структурних підрозділів за профілями діяльності. Відбулося віртуальне знайомство з бібліотекою, анатомічним музеєм, симуляційним центром, аудиторною базою, іншими підрозділами.

Попереду – значний обсяг роботи з інтерв’ювання різних учасників освітнього процесу, з аналізу документації та написання звіту з акредитації.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я