У понад 1500 студентів розпочався перший навчальний рік в Університеті

01.09.2023

1 вересня понад 1500 першокурсників стали частиною дружньої медичної родини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Цього дня їм приділили особливу увагу. Під час урочистостей першокурсників посвятили у студенти та влаштували незабутнє свято у рамках студентського фестивалю «MedVoyage», а ректор Університету прочитав першу лекцію,

Урочистості у нашій Альма-матер з нагоди початку навчального року відбулися за участі ректора НМУ Юрія Кучина, першого проректора Олександра Науменка, проректорів Олександра Канюри, Олега Власенка, Рімми Скрипник, Сергія Земскова, Володимира Титикала, голови профспілки співробітників НМУ Лілії Яременко, деканів факультетів Володимира Мельника, Руслана Цимбалюка, Оксани Виговської, Наталії Біденко, Наталії Козак, Оксани Парфьонової, Тетяни Реви, Мирослави Філоненко, директора Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Бориса Паламаря, професорсько-викладацького колективу та студентів-першокурсників.

Захід розпочався з виконання Державного Гімну та відеопривітання від воїнів Збройних Сил України. Зараз наші Герої перебувають на передовій, виборюють свободу, захищають Україну від російського агресора. Вони звернулися до майбутніх медиків з настановою наполегливо навчатися, адже саме їм, молодим і амбітним, будувати майбутнє держави.

Відкрив захід ректор Університету Юрій Кучин, який привітав студентів-першокурсників та зазначив, що незважаючи на пандемію COVID-19, а згодом війну та обмеження, що з нею пов’язані, у НМУ роблять все можливе, щоб навчальний процес проходив якісно. Керівництво, викладачі, співробітники Університету намагаються створювати всі необхідні умови, щоб займатися зі студентами в аудиторіях, проводити практичні заняття на клінічних базах, аби вони набули якісних фахових компетентностей. Ректор побажав першокурсникам якнайкраще використати всі можливості студентського життя та мудрості впродовж усіх років становлення їх, як лікарів.

Під час урочистостей, що відбулися в Університеті, особливо хвилювалися першокурсники. Вступна кампанія-2023 вже другий рік поспіль відбувалася у непростих умовах війни, але вони подолали всі перепони та стали студентами кращого медичного закладу вищої освіти України. Не стримуючи хвилювання, першокурсники вперше одягли білі халати, після чого для них настала довгоочікувана мить – проголошення «Урочистої клятви першокурсника». Першокурсники НМУ урочисто пообіцяли присвятити своє життя благородній справі боротьби за здоров’я людей, берегти та примножувати кращі традиції нашого Університету, бути гідними почесного звання студента-медика. З цього дня у них розпочинається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях нових звершень, пізнання і самостійного життя.

А в новому житті їм активно допомагатимуть студентські організації Університету, представники яких розповіли під час заходу про можливості та переваги студентського самоврядування.

Так, голова первинної профспілкової організації студентів НМУ Ярослава Ґвазкова зазначила, що важливою частиною студентського життя, поряд з академічною діяльністю, є громадська робота. Саме профком студентів активно займається благодійністю, організовує велику кількість культурно-масових заходів, захищає права студентів, допомагає у вирішенні побутових питань. Сфера діяльності організації постійно розширюється, тож кожен з першокурсників може втілити тут у життя власні ідеї або долучитися до проєктів, що вже реалізовуються.

Стати частиною команди Студентської ради Університету запросив виконуючий обов’язки її голови Богдан Олицький, адже участь у цій студентській організації допомагає у формуванні лідерських якостей та організаторських навичок. Він зачитав лист від голови Студради Університету, який зараз перебуває на передовій, у якому зокрема зазначалося, що за час ротації на Сході він познайомився з багатьма випускниками НМУ. Вони наразі військові лікарі, медсестри, бойові медики, які перебувають у військових мобільних госпіталях, передових хірургічних групах і лікарсько-сестринських бригадах, де рятують життя захисників України. Голова Студради наголосив, першокурсники мають пам’ятати, що сила українського народу в його єдності.

Від Марини Савчук, голови Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, якому виповнилося 142 роки, першокурсники дізналися, як студенти займаються наукою в нашому Університеті, як вступити до лав СНТ, стати учасником будь-якого із 63-х студентських наукових гуртків. Кожен студент знайде можливості та інструменти для поглиблення своїх знань зі всіх галузей медицини та виконання власного дослідження!

З нагоди початку нового навчального року у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася лекція для першокурсників від ректора Юрія Кучина та студентський фестиваль «MedVoyage», у рамках якого працювали численні станції, арт-простір фото- та кейтеринг-зони. Також увечері відбудеться святковий благодійний концерт за участі творчих студентських колективів НМУ, у рамках якого проводитиметься збір коштів на квадрокоптер для одного із підрозділів ЗСУ, що наразі виконує бойові завдання в особливо гарячих точках.

Пресцентр НМУ