У НМУ зустрілися випускники 1987 року

27.09.2023

У Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця відбулася зустріч випускників 1987 року. У стінах рідної Aльма-матер зібралося понад 60 вихованців колишнього 1 лікувального факультету Київського медичного інституту (нині медичного факультету №1 НМУ). Через 36 років, що минули після випуску, наші колишні студенти успішно працюють  терапевтами, хірургами, акушерами-гінекологами, офтальмологами, онкологами, неврологами, психіатрами тощо.

У теплій дружній атмосфері колишні однокурсники, а нині колеги щиро ділилися своїм життєвим та професійним досвідом. Чимало з них захистили кандидатські та докторські дисертації, оволоділи  сучасними лабораторними, біохімічними та імунологічними методиками. Багато таких наукових робіт удосконалені та захищені авторськими свідоцтвами на винаходи, патентами і впроваджені в практику охорони здоров’я. Серед випускників НМУ 1987 року є також представники науково-дослідних інститутів, професори і доценти вищих навчальних закладів. Це  Андрій Беляєв, Валентина Мойсеєнко, Володимир Бульда, Наталія Отрощенко, Інна Скрипниченко, Олександр Патицький.

Водночас професорка кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №2 Валентина  Мойсеєнко зазначила, що серед її колишніх однокурсників є також письменники і поети. Зокрема Вадим Горбов відомий як автор роману «Однодворець», де розповідає  історію кількох поколінь польської родини Станішевських.  Світлана Кутняк – автор кількох жіночих романів «Вище неба», «Театр життя», «Гойдалки», Валентина Мойсеєнко у співавторстві з університетськими колегами видала книгу  «Милосердя і благодійність на теренах України».

У складних умовах воєнного часу наші випускники продовжують надавати медичну, психологічну і реабілітаційну  допомогу нашим захисникам і захисницям, всьому населенню України.

Пресцентр НМУ