У НМУ закликають до беззаперечного дотримання принципів академічної доброчесності!

23.05.2023

Адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця є відкритою для своїх студентів і завжди відстоює їхні інтереси та позицію. Так, на сьогодні ми очікуємо роз’яснення від Міністерства охорони здоров’я України стосовно рейтингового розподілення та формули, згідно якої розраховуватиметься рейтинговий показник студентів для обрання місця проходження інтернатури. Скоріше за все, туди входитимуть результати складання іспитів «КРОК 2» та середній бал навчання за 200 бальною системою, але наразі відсоткове співвідношення цих показників нам невідоме. Після отримання відповіді на наше звернення у НМУ імені О.О. Богомольця будуть створені максимально прозорі умови, як щорічно, щоб студенти мали можливість ознайомитись з місцями і обрати для себе оптимальний варіант відповідно до свого рейтингу.

Також у зв’язку із зверненням студентського активу, хочемо дати роз’яснення щодо іспиту «КРОК 2», що днями складали студенти згідно графіку. Наголошуємо, що у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця не було зафіксовано жодних фактів академічної недоброчесності чи шахрайства!

Разом із тим, вважаємо, що особи, які порушують принципи академічної недоброчесності, повинні нести персональну відповідальність. Зокрема, окремим здобувачам з інших ЗВО, які  нещодавно займалися шахрайством під час складання іспиту, було анульовано його результати.

Принагідно нагадуємо, якщо ви зіштовхнулися з фактами порушення академічної доброчесності під час складання іспитів КРОК, звертайтесь до Центру тестування через анонімну скриньку довіри: dovira@testcentr.org.ua або до Уповноваженого з антикорупційної діяльності НМУ е-поштою: anticor.nmu@nmu.ua.

Адміністрація усіляко підтримує студентів. На своєму рівні будемо й надалі робити все можливе, аби забезпечити справедливі прозорі умови формування рейтингового показника, складання іспитів, вибору майбутньої спеціалізації та місця для проходження інтернатури. І закликаємо вас, шановні студенти, до беззаперечного дотримання принципів академічної доброчесності!

З повагою

Адміністрація НМУ імені О.О. Богомольця