У НМУ вшанували пам’ять загиблого на війні студента Володимира Юричка

04.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця вшанували пам’ять загиблого студента медичного факультету №3, учасника Революції Гідності, бійця 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», лицаря ордена «За мужність» III ступеня Володимира Юричка. Студенти та керівництво Університету поклали квіти до меморіалу Герою, а студентам молодших курсів прочитали лекцію.

У 2015 році на приміщенні будівлі ректорату НМУ імені О.О. Богомольця встановлено меморіальну дошку на честь Героя, який віддав своє життя за свободу і незалежність України. Відтоді щороку у день його народження викладачі та студенти вшановують пам’ять Володимира Юричка, якому б у цьому році виповнилося 30 років.

Біля меморіальної дошки зібралися представники адміністрації та студентства Університету, долучилися перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, керівники структурних підрозділів, декани факультетів і директори інститутів.

У промові професор Олександр Науменко зазначив, що Володимир Юричко одним із перших у НМУ став на захист рідної Батьківщини. Він є взірцем для багатьох студентів і викладачів, які нині героїчно борються з російськими окупантами.

Після покладання квітів церемонія вшанування пам’яті продовжилася в аудиторії №4 морфологічного корпусу Університету, що носить ім’я Володимира Юричка. Тут нове покоління студентів медичного факультету №3 дізналося про його життєвий і героїчний шлях. Активісти студентської ради факультету під керівництвом деканки, професорки Оксани Виговської, голови студради Ярослави Сердійчук підготували лекцію з показом фото- та відеодокументів. Марія Надкернична, Євгенія Косиченко, Наталія Тимошенко, Анастасія Жабуровська підготували розповідь про Володимира Юричка і презентували її колегам. Своїми спогадами про студента-героя поділилася доцентка Леся Яніцька, яка десять років тому викладала в академічній групі, де навчався Володимир Юричко. Завідувачка кафедри медичної біохімії та молекулярної біології наголошувала, що Володя міг стати успішним лікарем, адже був старанним і активним студентом, але він обрав шлях боротьби за Україну. Дійсно, зі студентської лави у грудні 2013 року він займав активну громадянську позицію, ставши учасником Революції Гідності, згодом добровольцем батальйону «Айдар». Загинув Володимир Юричко разом із побратимами у середині серпня 2014 року, виконуючи бойове завдання. Світла пам’ять!

Пресцентр НМУ