У НМУ вперше відбувся ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3»

14.02.2024

13 лютого у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 62 лікаря-інтерна спеціальностей «Фармація» та «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» складали ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3». Близько 230 лікарів-інтернів зазначених спеціальностей з інших медичних ЗВО України також долучилися до заходу. Він відбувся у облаштованих укриттях нашого Університету, щоб здобувачі освіти мали змогу не переривати процес тестування під час оголошення повітряної тривоги.

Захід відвідали проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи нашого Університету Олег Власенко та директорка Інституту післядипломної освіти НМУ Тетяна Вежновець, яка зазначила, що для майбутніх лікарів саме ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3»  є важливим етапом з визначення рівня оволодіння знаннями, які передбачені програмою підготовки в інтернатурі. «Крок 3» для лікарів-інтернів інших спеціальностей передбачено провести у НМУ наприкінці березня нинішнього року.

Нагадаємо, що у минулому році лікарі-інтерни НМУ складали «Крок 3» у тестовому режимі, тож результати інтегрованого іспиту їм не зараховували. Нині Центр тестування при МОЗ України оприлюднив перелік спеціальностей в інтернатурі, які отримали можливість складати ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3», за результатами якого лікаря-інтерна допускають до наступних етапів державної атестації.

Відповідно до чинної нормативної бази, інтерни, які під час іспиту не продемонстрували необхідний мінімум знань, мають право повторно складати «Крок 3» у будь-який наступний термін проведення ліцензійного інтегрованого іспиту. Зарахованим результатом тестування вважається досягнення щонайменше 66% правильних відповідей. Наявність сертифікату ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3» є обов’язковою умовою для допуску інтернів всіх 23 спеціальностей, які є в інтернатурі, до наступних етапів державної атестації – усної співбесіди та іспиту з визначення рівня оволодіння практичними навичками.

За результатами ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3» оцінюється рівень професійної компетентності кваліфікованих фахівців на етапі випуску з інтернатури. Варто зазначити, що для кожної зі спеціальностей Центром тестування розроблено окремий буклет зі 150 тестовими запитаннями для цього іспиту, відповіді на які здобувачі освіти мають надати упродовж 150 хвилин. Кожен, хто складав «Крок 3», дізнається про свої оцінки впродовж 14 календарних днів.

Пресцентр НМУ