У НМУ відбувся традиційний відкритий турнір зі стрітболу

02.04.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся відкритий турнір зі стрітболу, який вже став традиційним спортивним заходом, що проводиться у нашому Університеті. У змаганнях, що відбулися у спортивному комплексі НМУ, взяли участь 8 команд із 7 закладів вищої освіти Києва.

За звання переможців змагалися команди із стрітболу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Києво-Могилянської академії, Київського медичного університету, Київського національного університету архітектури та будівництва, Міжрегіональної академії управління персоналом та Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.

З показовим номером під час відкриття турніру виступила  талановита гімнастична група з черлідингу нашого Університету під керівництвом доцентки кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустолякової, що додало святкової атмосфери змаганням, надихнуло його учасників на спортивні звершення. Результати змагань оцінювала бригада суддів Федерації баскетболу Києва. Головним суддею виступив старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Микола Задорожний.

Турнір відбувся у форматі 3х3, коли кожна з команд складалася з трьох гравців і за класичною круговою системою вступала в боротьбу з суперниками на одній з половин поля. Протиборство команд відбувалося біля одного кільця, а не двох, як у традиційному баскетболі. Змагання між кожними двома командами стрітболістів тривали упродовж 10 хвилин, що передбачено умовами цього виду спорту. За цей час кожна з команд намагалася заробити 21 очко раніше від суперників, що означало її перемогу.

Так, за результатами напруженої боротьбі команда НМУ  виборола почесне 2 місце, а кращим гравцем турніру визнано її каптана, лікаря-інтерна НМУ Алювалья Вікрамджіта Сінгха, який разом з першокурсником стоматологічного факультету Іваном Задко та п’ятикурсником цього ж факультету Максимом Колісніченко продемонстрував суддям і суперникам високу спортивну майстерність.

Вітаємо наших спортсменів і їх тренерку, викладачку кафедри фізичного виховання і здоров’я Марину Дишкант з хорошими результатами! А всіх студентів запрошуємо приєднуватися до дружної спортивної родини НМУ, долучатися до секцій.

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я