У НМУ відбувся традиційний відкритий турнір із стрітболу

20.03.2023

19 березня в спортивному комплексі відбувся Відкритий чемпіонат Національного медичного університету імені О.О. Богомольця зі стрітболу. Десять команд із шести закладів вищої освіти Києва взяли участь у турнірі, що об’єднав на майданчику понад 40 спортсменів. Турнір організувала кафедра фізичного виховання і здоров’я нашого Університету.

Організатори турніру створили справжню спортивну атмосферу і необхідні умови для проведення змагань. Відкрив турнір очільник кафедри, професор Юрій Щербина, а талановита гімнастична група Medikal Cheerleading Team, що є вихованцями доцентки кафедри Лариси Пустолякової, виступили з новою шоу-програмою.

Змагання проходили за класичною круговою системою, коли кожна команда вступала в боротьбу з багатьма суперниками. З трьох команд НМУ одній вдалося пробитися до фінального змагання.

Тренерка баскетболістів НМУ, старша викладачка Марина Дишкант розповіла, що турнір став першою пробою сил для багатьох наших спортсменів. Надії покладали на основну команду, що складалася з досвідчених гравців: Данила Варухи, Миколи Шевченка, Віхрама Алювальї і Ростислава Щебетуна. Дійсно, юнаки продемонстрували блискучу гру і волю до перемоги. Всього зіграли шість матчів, але у фінальних поєдинках поступилися авіаторам і баскетболістам із Національного університету «Києво-Могилянська академія» та посіли почесну четверту сходинку баскетбольного турніру.

Кубок переможця здобули спортсмени Національного авіаційного університету. Головний суддя турніру, старший викладач Микола Задорожний вже отримав запрошення баскетболістів НМУ взяти участь у нових змаганнях, що проходитимуть у квітні. Це дає новий шанс нашим спортсменам добре підготуватися та покращити свої результати.

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я