У НМУ відбувся профорієнтаційний захід для майбутніх менеджерів у галузі охорони здоров’я

15.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця для бажаючих стати управлінцями у медичній галузі днями відбулася профорієнтаційна зустріч «Welcome Day Management!». Йшлося про перспективи опанування спеціальності 073 «Менеджмент» та конкурсні позиції для претендентів на керівні посади у медичних закладах. Захід організували на кафедрі менеджменту охорони здоров’я нашого Університету.

У зустрічі взяли участь директор Навчально-наукового інституту громадського здоров՚я та профілактичної медицини, професор Борис Паламар, його заступник, доцент Василь Алексійчук, завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я Інституту післядипломної освіти, професор Валентин Парій, професорка кафедри Ганна Матукова, випускники спеціальності 073 «Менеджмент» та студенти-старшокурсники НМУ.

Під час профорієнтаційної зустрічі потенційних вступників на спеціальність 073 «Менеджмент» ознайомили з освітньо-професійною програмою «Менеджмент у сфері охорони здоров’я», яку розробили фахівці кафедри менеджменту охорони здоров’я Інституту післядипломної освіти. Випускники нашого Університету, які успішно завершили навчання за даною програмою розповіли учасникам про перспективи участі у міжнародних проєктах, що відкриваються перед менеджерами у галузі охорони здоров’я, презентували власні професійні здобутки. Доцентка кафедри менеджменту охорони здоров’я ІПО Наталія Прус інформувала про процедуру подання документів під час вступної кампанії.

Нагадаємо, з 2022 року змінено кваліфікаційні вимоги до посад. Нині менеджмент медичних закладів має здобути дві освіти – медичну й управлінську. Тобто, щоб обіймати посаду управлінця закладу охорони здоров’я, необхідно одержати диплом другого (магістерського) рівня у галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Навчання у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця за спеціальністю 073 «Менеджмент» забезпечує цю можливість.

Так, навчання за програмою «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» триває 16 місяців. Навчальний план становить 90 кредитів ЄКТС. До вступу на конкурсній основі допускаються випускники з НРК 6, НРК 7 будь-якої спеціальності. Випускники освітньої програми «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» підготовлені до виконання професійних функцій за одним або кількома видами економічної діяльності за «Державним класифікатором професій ДК 003-2010».

Додаткова інформація: +38 (068) 615-72-44 (Ганна Матукова), +38 (066) 863-32-80 (Наталія Прус), е-пошта: managementnmu@gmail.com

За інформацією кафедри менеджменту охорони здоров’я ІПО