У НМУ відбувся перший випуск менеджерів у галузі охорони здоров’я

19.01.2024

Уперше в історії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 19 січня відбувся випуск менеджерів у сфері охорони здоров’я. 46 дипломованих магістрів, майбутні управлінці, стануть якісним підсиленням галузі.

Нову програму на кафедрі менеджменту охорони здоров’я Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини розробили у 2022-2023 навчальному році. Експерти НАЗЯВО відзначили високий рівень якості освіти в НМУ у підготовці фахівців цієї спеціальності. Відтак Університет отримав сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» другого (магістерського) рівня.

Випускників привітали ректор НМУ Юрій Кучин, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, директор ННІ громадського здоров’я та профілактичної медицини Борис Паламар, завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я Валентин Парій.

«Університет завжди вирізнявся сильною кафедрою менеджменту. Перші випускники нової для нас спеціальності стали частиною її історії! Бажаю не зупинятися на досягнутому. Адже безперервний професійний розвиток — це запорука якісного виконання своїх професійних обов’язків. Своєю чергою ми й надалі докладатимемо зусиль, аби створити і для управлінців галузі охорони здоровʼя можливості удосконалювати свої професійні якості постійно. Наразі ми розробили та затвердили сертифікатні навчальні програми з різних напрямків. Вони функціонуватимуть вже з цього семестру, для вашої спеціальності також. Післядипломну освіту менеджерів робитимемо сучасною та ефективною», — звернувся до випускників у вітальному слові ректор Юрій Кучин.

Серед цьогорічних випускників – співробітники різних медичних закладів та установ, зокрема й НМУ, досвідчені та молоді викладачі, науковці та нещодавні випускники нашого Університету. Нову спеціальність здобували й проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, завідувач кафедри офтальмології Дмитро Жабоєдов, завідувач кафедри загальної і медичної психології Михайло Матяш, голова профкому співробітників НМУ Лілія Яременко. Усі вони вважають за своє покликання розбудову та реформування сфери охорони здоров’я нашої держави, її підняття на потужний міжнародний рівень.

16 магістрів отримали дипломи з відзнакою. Одним із них став колишній студент НМУ імені О.О. Богомольця Владислав Плиска, який є не лише відмінником у навчанні, а й активно проявив себе у науковій роботі та громадському житті Університету. Згідно з традицією, яку започатковано ще у 1961 році, його ім’я буде занесено до Книги пошани НМУ.

Душевною концертною програмою привітали перших випускників 2024 року й талановиті студенти та викладачі нашого Університету — професор Віталій Чопчик і керівниця академічного хору НМУ Наталія Куцель, колектив студентського ансамблю танцю «МедОк», студентки Анастасія Іщун та Олександра Клименко, переможець міжнародних і всеукраїнських конкурсів, акордеоніст Олег Микитюк.

Бажаємо нашим випускникам щасливої професійної долі, успіхів і вагомих професійних звершень!

Пресцентр НМУ