У Навчально-науковому інституті психічного здоровʼя відбувся День відкритих дверей

11.03.2024

Нещодавно фахівці Навчально-наукового інституту психічного здоровʼя Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вперше провели День відкритих дверей для абітурієнтів та їх батьків. Відвідувачі з перших вуст дізналися про перспективи та особливості навчання за спеціальністю 225 «Медична психологія», про умови вступу, освітні програми та студентське життя.

Зустріч з майбутніми вступниками відбулася за участі викладачів Навчально-наукового інституту психічного здоровʼя НМУ. Зокрема, на запитання присутніх надали вичерпні відповіді директор Олег Чабан, його заступниця Ілона Мисак, завідувачка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Олена Хаустова. Вони обговорили з присутніми тему актуальності професії лікаря-психолога, що нині користується значним суспільним запитом. Війна має серйозний вплив на психологічне здоров’я українців, що вимагає сучасних підходів та реагування на нові виклики. Тож, минулого року медико-психологічний факультет НМУ реорганізовано у Навчально-науковий інститут психічного здоров’я і це сприяє модернізації навчального процесу.

Специфіку освітньо-професійних програм у ННІПЗ НМУ присутнім представила доцентка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Інна Мухаровська, а про можливості післядипломної освіти медичних психологів – асистентка цієї ж кафедри Валерія Содолевська. Голова Студентської ради ННІПЗ НМУ Марія Максімова розповіла учасникам заходу про особливості навчання та студентську атмосферу в колі майбутніх лікарів-психологів, та поділилася враженнями від освітніх новацій у Навчально-науковому інституті психічного здоровʼя НМУ.

Як зазначали майбутні вступники, День відкритих дверей у Навчально-науковому інституті психічного здоровʼя відбувся у невимушеній дружній атмосфері, це сприяє додатковій зацікавленості спеціальністю 225 «Медична психологія».

За інформацією ННІПЗ НМУ