У НМУ відбулося засідання Конференції трудового колективу

11.11.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця підсумували результати виконання умов контракту та пунктів колективного договору під час Конференції трудового колективу, що відбулася 10 листопада за участю 301 делегата. За підсумками засідання також затвердили Колективний договір на 2022-2026 роки. Попри всі виклики сьогодення Університет продовжує безперервну роботу та реалізацію стратегічного плану.

Відтак, згідно звіту ректора НМУ, професора Юрія Кучина Університет має 4 напрямки посилення. Серед них: добудова, розширення й оптимізація площ аудиторій; об’єднання всіх тренінгових центрів у єдину структуру з покращенням її матеріально-технічного забезпечення та широкою імплементацією симуляційних методик у навчання; створення клініки, яка забезпечить надання медичної допомоги I-IV рівнів, відповідно до сучасної концепції лікування та поєднання з навчанням майбутніх лікарів; удосконалення наявної платформи та подальша розбудова системи дистанційного навчання, шляхом створення численних онлайн-курсів і вебінарів, керуючись принципом «Університет у смартфоні».

Серед позитивних аспектів ректор виокремив вступну кампанію за 2021 рік, котра за своїми результатами демонструє перевищення показників інших медичних ЗВО у 1,5-2 рази. Та й приймальна кампанія 2022 року, навіть за умов повномасштабної війни, продемонструвала дуже високий рівень довіри абітурієнтів до нашого Університету.

Головним вектором розвитку НМУ є забезпечення інноваційного піднесення України через підготовку висококваліфікованих медичних фахівців, шляхом створення конкурентоспроможного, сучасного закладу вищої освіти, що забезпечує надання передвищої, вищої, додипломної та післядипломної підготовки на світовому рівні й інтегрований до національної системи охорони здоров’я для надання високоспеціалізованої медичної допомоги жителям України.

«Університет складається не зі стін, а з тих, хто в ньому працює. Ми щодня робимо все можливе, щоб населення отримувало якісну медичну допомогу від випускників нашого Університету», – резюмував ректор НМУ.

Своєю чергою голова профкому співробітників, професор Лілія Яременко відзначила, що головною ціллю нашої діяльності є об’єднання зусиль співробітників, студентів і випускників – всієї структури Університету – для забезпечення освіти та наукових досліджень європейського рівня. Прагнення принести користь суспільству на місцевому, регіональному, національному та глобальному рівнях ґрунтується на багаторічних традиціях Університету, поєднаних із принципами академічної доброчесності та свободи, а також розвиток середовища, де інновації та співпраця відіграють ключову роль. Результати ж суттєвого масиву роботи в соціальному секторі з забезпечення працівників Університету, які потребують матеріальної допомоги, шляхом виділення додаткових фінансових виплат, організації поїздок до оздоровчих закладів, часткової компенсації лікування тощо, була відображена у презентації під час доповіді.

Також під час Конференції трудового колективу голова профкому студентів Ярослав Заліпський звітував про досягнення у роботі їхнього напрямку. Зокрема, про всебічну допомогу студентам, участь профкому у роботі стипендіальних комісій і різноманітних волонтерських заходах, а також консультативній допомозі студентству.

Під час засідання Конференції були присутні перший проректор Олександр Науменко, проректори Олександр Канюра (якого було обрано головуючим на засіданні), Олег Власенко, Рімма Скрипник, Сергій Земсков, Володимир Титикало та декани факультетів.

Окрім того, учасники затвердили новий колективний договір НМУ імені О.О. Богомольця на 2022-2026 роки. Він продовжуватиме ті соціальноорієнтовані засади, де міжгалузеве співробітництво та міжнародна діяльність, а також підвищення національних стандартів медичних освітніх послуг – це міцне підґрунтя для досягнення результатів в реалізації наміченого стратегічного плану розвитку Університету: здобуття позиції лідера з надання вищої освіти серед країн Східної Європи.

 

Пресцентр НМУ