У НМУ відбулося повторне складання тестових компонентів ЄДКІ

03.07.2024

2 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося повторне складання тестових компонентів Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для студентів, яким не вдалося набрати необхідний мінімум балів під час першої спроби. Третьокурсники спеціальності 221 «Стоматологія» перескладали інтегрований тестовий іспит «Крок 1» та іспит з англійської мови професійного спрямування, а магістранти другого року навчання спеціальності 229 «Громадське здоров’я» повторно складали «Крок 2». Загалом у заході з контролю знань взяли участь 127 здобувачів освіти з нашого Університету та інших українських ЗВМО.

Зазначимо, що за правилами складання ЄДКІ, здобувачам освіти, які не впоралися із завданнями під час першої спроби надається право один раз перескласти інтегрований тестовий іспит «Крок» та іспит з англійської мови професійного спрямування. Ті студенти, які під час другої спроби не наберуть необхідний мінімум, що становить 64% правильних відповідей, будуть відраховані з правом поновлення на навчанні на молодших курсах своєї спеціальності.

Під час складання «Крок 1» та «Крок 2» здобувачі освіти спеціальностей 221 «Стоматологія» та 229 «Громадське здоров’я» мали відповісти на 150 письмових тестових завдань упродовж двох з половиною годин. Іспит з англійської мови професійного спрямування містив 50 тестових завдань і тривав 140 хвилин.

Зокрема, тестові завдання для майбутніх лікарів-стоматологів містили запитання з біології, гістології, біологічної хімії, нормальної анатомії, патологічних анатомії, фізіології та мікробіології, тих базових дисциплін, які вони вивчали упродовж трьох років навчання. А майбутніх фахівців з громадського здоров’я оцінювали за здатність реалізовувати набуті упродовж навчання фахові компетентності. Мова про здатність аналізувати вплив різних детермінант на здоров’я населення, розробляти проєкти надання послуг та профілактики захворювань, інтерпретувати, порівнювати та прогнозувати різні показники у сфері. У разі успішного складання «Крок 2» здобувачі спеціальності 229 «Громадське здоров’я» стануть випускниками.

Зважаючи на безпекову ситуацію в Україні, захід проводився в спеціально облаштованих укриттях Університету. Спільно зі співробітниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України фахівці відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації, Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини, деканату стоматологічного факультету нашого Університету доклали максимальних зусиль, щоб іспит відбувся організовано і згідно з регламентом.

Опечатані бланки відповідей перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування при МОЗ, а екзаменаційні буклети залишаться в Університеті, де зберігатимуться упродовж 30 днів. Зичимо студентам-медикам лише успішних результатів іспитів!

Пресцентр НМУ