У НМУ відбулася нарада керівників університетських бібліотек Києва

11.04.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відбулася нарада керівників університетських бібліотек Києва. Захід відбувся у приміщенні бібліотеки НМУ, яке минулого року облаштовано за сучасними стандартами та відкрито для відвідувачів. Під час наради обговорювалися найважливіші питання, що стосуються ефективного функціонування бібліотек ЗВО.

Директорка бібліотеки НМУ Людмила Папуша презентувала досвід трансформації бібліотечних послуг відповідно до сучасних вимог підтримки науки та освіти, а також представила досягнення і здобутки колективу бібліотеки нашого Університету. Керівники університетських бібліотек Києва обговорили широкий спектр проблем, з якими стикаються щодня, поділилися досвідом роботи з антиплагіатними системами, також відбулася експертна дискусія щодо акредитації освітніх програм.

Фахівці НМУ влаштували для учасників наради екскурсію до музею кафедри описової та клінічної анатомії, де представлена колекція анатомічних препаратів. Нараду організували співробітники бібліотеки НМУ спільно з фахівцями науково-методичного відділу Наукової бібліотеки імені М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що з початку нинішнього навчального року приміщення університетської Бібліотеки розташовано на першому поверсі фізико-хімічного корпусу, а не стоматологічного, як це було до 2023 року. Користувачі високо оцінили комфортабельність і функціональність новоствореного освітнього простору, який облаштовано за сучасними стандартами.

Запрошуємо відвідати оновлену Бібліотеку, де забезпечено доступ до найавторитетніших медичних електронних ресурсів світу, надається широкий спектр з інформаційного забезпечення, організовуються презентації найкращих художніх і наукових проєктів, влаштовуються просвітницькі акції.

Слідкуйте за новинами бібліотеки НМУ.

Пресцентр НМУ за інформацією Бібліотеки