Відбулася атестація аспірантів 3-го року навчання

21.05.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася річна атестація аспірантів 3-го року навчання очної денної, очної вечірньої та заочної форм навчання, а також іноземних громадян та здобувачів ступеня доктора філософії поза аспірантурою. У змішаному форматі атестаційна комісія заслухала звіти аспірантів і надала відповідні рекомендації для успішної реалізації ними власних наукових проєктів та захисту дисертаційного дослідження у майбутньому.

Участь у заході взяв проректор з наукової роботи та інновацій НМУ імені О.О. Богомольця, професор Сергій Земсков спільно із завідувачкою відділу аспірантури та докторантури, доценткою Катериною Гололобовою і співробітниками відділу, вченим секретарем Університету, доцентом Романом Паливодою та іншими членами атестаційної комісії.

У межах засідання завідувачка відділу аспірантури та докторантури Катерина Гололобова окреслила основні процедурні моменти, які мають знати та дотримуватися здобувачі ступеня доктора філософії. Вона наголосила на необхідності діалогу, закликала відверто висловлювати свої проблеми (якщо такі мають місце), що спостерігаються у питаннях формування персонального складу разової спеціалізованої ради, готовності виконання наукової роботи та написання наукових статей.

Про алгоритм підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії нагадала учасникам заходу провідна фахівчиня відділу аспірантури та докторантури Вікторія Галіч. Також вона презентувала інформацію про критерії формування складу спеціалізованої вченої ради, детально розповіла про терміни та особливості подачі пропозицій по персональному складу таких рад, а також заповнення відповідної документації.

Що важливо, члени атестаційної комісії заслухали звіти про етапність та відсоток готовності дисертаційного дослідження кожного з аспірантів НМУ імені О.О. Богомольця. Здобувачі ступеня доктора філософії отримали індивідуальні зауваження та рекомендації з боку комісії, що в майбутньому допоможе аспірантам успішно та вчасно захистити дисертації відповідно до нових вимог підготовки докторів філософії.

Пресцентр НМУ за інформацією відділу аспірантури та докторантури