У НМУ стартує цикл тематичного удосконалення з діагностики та лікування епілепсії

26.02.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 11 березня розпочнеться цикл тематичного удосконалення «Епілепсія та пароксизмальні стани неепілептичного походження». Навчання слухачів відбудеться на базі кафедри неврології. Цикл розроблений для підвищення кваліфікації лікарів загальної практики – сімейної медицини, лікарів-неврологів, лікарів-неврологів дитячих, які прагнуть розширити свої професійні компетенції.

Під час навчання слухачі циклу тематичного удосконалення розглядатимуть питання діагностики та лікування епілепсій у дорослих і дітей з використанням методів функціональної діагностики. На прикладі клінічних кейсів увага зосереджуватиметься на клінічній діагностиці епілептичних припадків, їх провідних відмінностях стосовно неепілептичних приступів. Базуючись на сучасній класифікації епілепсій та епілептичних синдромів, викладачі представлять критерії діагностики найбільш частих форм епілепсій у дитячому віці, сучасних підходів до призначення протисудомної терапії і особливостей медикаментозного ведення хворих з епілепсією.

Передбачена зручна форма навчання у змішаному форматі (офлайн і онлайн), гнучкі графіки виконання навчальної програми тривалістю 2 тижні (78 годин).

Термін проведення циклу: 11 березня – 22 березня 2024 року.

Після успішного закінчення навчального циклу слухачі отримають посвідчення встановленого МОЗ України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР.

Додаткова інформація: +38(067) 509-38-04 (доцентка кафедри неврології Вікторія Свистільник).

За інформацією Інституту післядипломної освіти НМУ