У НМУ складали «Крок 2» майбутні магістри фармації з п’яти українських ЗВО

24.01.2023

24 січня 2023 року в Національному медичному університеті відбулося нове екзаменаційне випробування для майбутніх магістрів фармації– ЄДКІ, Етап 2. Всього в 11 аудиторіях НМУ складали «Крок 2» близько 600 студентів із 5 навчальних закладів України: випускниками нашого Університету та студенти закладів вищої освіти із особливо небезпечних територій – Харківського національного фармацевтичного університету, Донецького національного медичного університету, Луганського державного медичного університету та Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика.

Заступник декана фармацевтичного факультету, доцент Ольга Глушаченко розповіла, що до важливої освітньої події ретельно готувалися викладацькі колективи п’яти випускних кафедр. Протягом навчального року студенти під час практичних занять, окрім планової навчальної теми, вивчали тестові питання «Крок 2» попередніх років. Постійно проводилися онлайн-консультації з випускних дисциплін: фармацевтичної хімії, клінічної фармації, фармакогнозії, організації та економіки фармації, технології ліків. Студенти мали можливість індивідуально готуватися у комп’ютерному класі факультету із використанням платформи дистанційного навчання LIKAR_ NMU, де розміщено інтерактивне навчальне тестування.

В нашому Університеті подбали про те, щоб іспит відбувся із дотриманням безпекових умов і вимог регламенту. У заході взяли участь працівники навчально-методичного відділу НМУ на чолі з проректором з науково-педагогічної та навчальної роботи, професором Олегом Власенком та представники фармацевтичного факультету під керівництвом декана, професорки Тетяни Реви.

Декан факультету зазначила, що незважаючи на те, що в цьому році Єдиний державний кваліфікаційний іспит має апробаційний статус і його результати не матимуть впливу на подальшу долю випускників, усі студенти відповідально віднеслися до екзаменаційного випробування та, беззаперечно, продемонструють високий рівень фахової підготовки.

Нагадаємо, що нещодавно успішно завершилася атестація здобувачів вищої освіти заочної форми навчання за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація» на профільному факультеті НМУ імені О.О. Богомольця.