У НМУ отоларингологи складали іспит на професійну зрілість

20.06.2023

20 червня на кафедрі оториноларингології відбувся іспит лікарів-інтернів. 19 молодих лікарів, випускників Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки та набуті практичні навички на фантомах. Вони проводили діагностичний пошук та встановлювали діагноз на стандартизованому пацієнті.

Екзаменувала інтернів атестаційна комісія у складі голови комісії, першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка та екзаменаторів: завідувачки кафедри оториноларингології, професорки Юлії Дєєвої, професора кафедри оториноларингології Федора Тишка, доцентів кафедри В’ячеслава Дітковського та Максима Тарасенка.

Лікарі-інтерни звітували про знання та досвід, що здобули вони протягом двох років навчання на 15 клінічних базах столиці. Навчання складалося  із очного та заочного курсів. На профільній кафедрі Університету інтерни слухали лекції, багато уваги приділяли відпрацюванню практичних навичок у фантомному класі. На медичних симуляторах проводили конікотомію, трахеостомію, передню, задню тампонаду носа, а також здійснювали клінічний огляд лорорганів.

На початку заочного курсу відбулися установчі збори з лікарями-кураторами клінічних баз стажування, де погоджувалася програма підготовки майбутніх отоларингологів. Результати випускної екзаменаційної сесії порадували інтернів та екзаменаторів. Вихованці кафедри під час іспитів продемонстрували ґрунтовні теоретичні знання та уміння їх застосовувати у практичній медицині.

Професорка Юлія Дєєва зазначила, що кафедра підтримує тісний зв’язок із своїми випускниками і після завершення навчання. Наставники готові підтримати своїх вихованців, порадити у складних клінічних випадках або провести високоспеціалізоване обстеження пацієнтів.

Пресцентр за інформацією кафедри оториноларингології