У НМУ навчали керівників лікарень сучасним інструментам управління закладами охорони здоров’я

30.04.2024

На кафедрі менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся 3-й модуль сертифікатної програми «Сучасні інструменти управління закладом охорони здоров’я». Програма спрямована на підвищення кваліфікації керівників лікарень, перед якими сьогодні постали нові управлінські виклики, пов’язані з розгортанням третього етапу медичної реформи створення госпітальної мережі у кожному регіоні України.

У межах модуля проведено заняття із використанням сучасних управлінських трендів: планування потреб у персоналі, розвитку корпоративної культури, оцінки ефективності роботи з персоналом, формування команди, управління конфліктами, створення системи мотивації та стимулювання, профілактики професійного вигорання, самоменеджменту, тайм-менеджменту.

Викладачами третього модуля програми стали ректор НМУ Юрій Кучин, директорка Інституту післядипломної освіти Тетяна Вежновець, завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я Валентин Парій, співробітники кафедри Ганна Матукова та Віталій Юнгер.

Ректор Університету Юрій Кучин провів для учасників заняття на теми «Компетенції лідера, формування довіри до лідера, стилі керівництва» та «Ухвалення рішень в умовах невизначеності». Слухачі мали змогу розібрати два практичних кейси щодо порядку дій лідера в умовах невизначеності на прикладі діяльності  керівників закладів охорони здоров’я 24 лютого 2022 року. Також отримали практичні навички, обмінялися досвідом, який  надалі зможуть використовувати в період активного післявоєнного відновлення закладів охорони здоров’я та подальшого розвитку госпітальних округів.

Сертифікатна програма розроблена за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), у рамках реалізації проєкту «HealthLink», спрямованого на відновлення/розширення медичних послуг у постраждалих від повномасштабного вторгнення регіонах.

Пресцентр НМУ